29 Απρ 2015

Ανακοίνωση ειδικευομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια διαρκής απαξίωση – υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Το Γ.Ν.Δράμας δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι γίνονται μάρτυρες της δραματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου.


Οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού, νοσηλευτικού,παραϊατρικού προσωπικού. Στο Γ.Ν.Δράμας υπάρχουν πάνω από 55 κενές θέσεις γιατρών(ειδικοί – ειδικευόμενοι), βασικές ειδικότητες δεν εφημερεύουν καθημερινά και οι υπόλοιπες βρίσκονται στα όρια ασφαλούς εφημέρευσης, οι εφημερίες των γιατρών και τα νυχτερινά των νοσηλευτών είναι απλήρωτα πάνω από 5 μήνες.

Τα επείγοντα περιστατικά διακινούνται με δυσκολία και καθυστέρηση λόγω της έλλειψης προσωπικού και της αυξημένης προσέλευσης ασθενών την στιγμή που η κρίση στρέφει όλο και περισσότερους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι λίστες αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, η έλλειψη ασφάλισης όπως και η απουσία επαρκούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οδηγούν στην συσσώρευση των τακτικών περιστατικών, τα οποία βρίσκουν διέξοδο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Εμείς είμαστε που αντιμετωπίζουμε απάνθρωπα ωράρια, μη αξιοπρεπείς και επισφαλείς συνθήκες εργασίας, τον μόνιμο εκνευρισμό ασθενών και συνοδών και εργαζόμαστε χωρίς ουσιαστική, ηθική και νομική κάλυψη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας από 4 Μάη.
Kαλούμε όλους τους ειδικούς ιατρούς, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και πάνω
απ'όλα τον κόσμο της Δράμας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Τα αιτήματα μας είναι:
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μας
-Μαζικές προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού
-Δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους
-Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
-Πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας για το ΤΕΠ- κλινικές
-Λειτουργία τμήματος διαλογής περιστατικών

Την ευθύνη για την ασφαλή εφημέρευση του νοσοκομείου φέρει ακέραια από αυτήν τη στιγμή η

διοίκηση του Νοσοκομείου.