17 Μαρ 2015

Προς τροποποίηση στην όδευση και χωροθέτηση του ΤΑΡ - Συνάντηση Λαφαζάνη με εκπροσώπους φορέων των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, κινήσεων πολιτών και αγροτών των Νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας, καθώς και με το δήμαρχο Δοξάτου Γ. Δαλακάκη  συναντήθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με θέμα την  την τροποποίηση στην όδευση του TAP.


Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν την τροποποίηση στην όδευση και χωροθέτηση του αγωγού ΤΑΡ, όπως και στη χωροθέτηση του συμπιεστή έξω από την πόλη των Σερρών και ανέπτυξαν τους οικονομικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς λόγους των αιτημάτων τους.

Ο υπουργός Παν. Λαφαζάνης επισήμανε ότι θα υποστηρίξει την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης, των αυτοδιοικητικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων και της κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ώστε να προκύψουν συναινετικές λύσεις προς θετική κατεύθυνση.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Χρυσόστομος Καραγιαννίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.