16 Μαρ 2015

Ερώτηση Ελένης Γερασιμίδου σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Προβλήματα στην λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Σε απαξίωση οδηγείται το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, που αποδυναμώνεται από προσωπικό, λειτουργώντας στα όρια, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας. Πολιτικής που διαχρονικά ακολουθήθηκε από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και με τον ισχύοντα σήμερα ελλιπή οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου, 20 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές και 37 θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι ακάλυπτες. Κλινικές και τμήματα λειτουργούν με νοσηλευτές στο όριο ασφαλείας, ενώ ήδη υπάρχει κίνδυνος, βασικές κλινικές του Νοσοκομείου, όπως η Παθολογική, η Χειρουργική κ.α., μέσα στο Μάρτιο, να μην μπορούν να εφημερεύουν με ασφάλεια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο.

Επιπλέον, μια σειρά κλινικών, όπως η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική, λειτουργούν με έναν ειδικευμένο γιατρό, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκεται συνεχώς υπό την πιθανότητα κλεισίματος, αντίστοιχα και το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό λειτουργούν με την αυτοθυσία των εργαζόμενων σε αυτά.

Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει νευρολόγος, γαστρεντερολόγος, δερματολόγος και ρευματολόγος.

Τέλος, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες κενά στις εφημερίες των τμημάτων, εξαιτίας και της μη πληρωμής των εφημεριών πέρα του πλαφόν.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία  και η καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου και τις 365 ημέρες του χρόνου, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
 
Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου