24 Μαρ 2015

Εκδήλωση του Δήμου Δράμας για προώθηση του τουρισμού σε συνεργασία με ελληνικούς και γερμανικούς φορείς

Ο Δήμος Δράμας, ως βασικός φορέας τουριστικής προβολής της περιοχής, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων προώθησης και προβολής.

           
Μεταξύ αυτών των δράσεων είναι και πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης στο Βερολίνο της Γερμανίας την Παρασκευή 27 Μαρτίου και αναζήτηση συνεργασιών στα θέματα τουρισμού και ειδικότερα αγροτουρισμού με τοπικούς φορείς.
           
Η παραπάνω εκδήλωση αποτελεί μέρος της αποστολής του Δήμου Δράμας με σκοπό την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και η οποία θα λάβει χώρα στο Βερολίνο της Γερμανίας το διάστημα 27-28 Μαρτίου 2015.
           
Μεταξύ των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι η αναλυτική παρουσίαση της περιοχής ενδιαφέροντος, των παρεχόμενων τουριστικών επιλογών, η διανομή κατάλληλου προωθητικού υλικού παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δράμας σε δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ, τουριστικούς πράκτορες και φορείς με σκοπό την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την δημιουργία συνεργασιών.
           
Επιπλέον θα ενημερωθούν για το έργο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο τομέα του αγροτουρισμού και την δυνατότητα συμμετοχής.
           
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους χώρους του Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
           
Η αποστολή του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής του Βερολίνου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Βερολίνο και του όπου θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει εκτεταμένη συζήτηση με τα αρμόδια στελέχη του οργανισμού αναφορικά με τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, την υιοθέτηση νέων πολιτικών για την προσέλκυση τουριστών , την υιοθέτηση εξωστρεφών πολιτικών με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες αλλά και τις προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή της Δράμας για την αύξηση της τουριστικής κίνησης.
           
Επιπλέον στόχος είναι η αναθέρμανση των σχέσεων με τους Έλληνες ομογενείς, με τους οποίους έχει προγραμματισθεί συνάντηση
           
Η παρουσία του Δήμου Δράμας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αποστολής, αποτελούμενη από μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου με συντονισμό επαφών από τον ΕΟΤ και την εταιρεία εκπαίδευσης σε θέματα τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης DEKRA Akademie ΕΠΕ και αποτελεί τμήμα του έργου με τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ»

Από το Γραφείο Τύπου