9 Μαρ 2015

Δράμα: Αμετανόητος λαθρέμπορος ξανά στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκαν 3.000 πακέτα διαφόρων εταιρειών χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης και πέρασαν χειροπέδες στον δράστη.


Το οικονομικό όφελος από την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έκανε έναν... αμετανόητο  λαθρέμπορο να συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητά του, παρ' όλο που είχε συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν γι' αυτή. Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν να πέσει ξανά στα χέρια των αστυνομικών.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Δράμας, που είχαν δεχθεί πληροφορίες ότι εξακολουθεί να εμπορεύεται μεγάλες ποσότητες τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί φόροι και δασμοί στο δημόσιο, έστησαν ενέδρα στον 45χρονο στην εθνική οδό Αμφίπολης – Δράμας και σταμάτησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε για να το ερευνήσουν. Στο πορτ μπαγκάζ, βρήκαν 3.000 πακέτα διαφόρων εταιρειών χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης και πέρασαν χειροπέδες στον δράστη.

Τα λαθραία πακέτα, μαζί με άλλα 150 που κατασχέθηκαν στην κατοικία του 45χρονου, εστάλησαν στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου. Ακόμη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητό του, 330 ευρώ και δυο κινητά και οδήγησαν τον «επαγγελματία» λαθρέμπορο στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.