19 Μαρ 2015

Δασαρχείο Δράμας: 21 Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης και συμβολίζει την ελπίδα του ανθρώπου για καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας σε συνδυασμό με το ρόλο και τη σημασία του δάσους.


Ημέρα περισυλλογής και αφύπνισης όλων των φορέων και του κάθε πολίτη χωριστά για την προστασία και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων.

Η λειψυδρία, η απερήμωση, η μείωση της βιοποικιλότητας και η ρύπανση της ατμόσφαιρας συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την καταστροφή των δασών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα δάση, λοιπόν, αποτελούν την θεμελιώδη συνιστώσα του περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, είναι ένας ανεκτίμητος φυσικός πόρος που πρέπει να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού από τις νέες συνθήκες που προκύπτουν, να τα διαχειριστούμε αειφορικά και να τα αυξήσουμε. Η Υπηρεσία μας εφαρμόζει και κάνει πράξη την αειφορική διαχείριση των δασών της.  

Το Δασαρχείο Δράμας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, θα διανέμει 700 φυτάρια δασικών και καλλωπιστικών ειδών από το Δασικό Φυτώριο Καλαμπακίου στο άγαλμα Ελευθερίας του Δημοτικού κήπου Δράμας, το Σάββατο  21 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ.

Επίσης, με τη συνδιοργάνωση του Δασαρχείου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δενδροφύτευση από την Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας στην περιοχή του Κορυλόβου , την Κυριακή 22/3/2015, καθώς και από τον Ιδιωτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό & Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Λιλιπούπολη στην περιοχή Κυργίων .

Με αυτές τις σκέψεις και δράσεις μπορούμε σίγουρα να συμβάλλουμε στο να είναι η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο αληθινή Ημέρα των Δασών.

Η Δασάρχης Δράμας

Kωνσταντινίδου Ελισάβετ
Δρ Δασολόγος