19 Ιαν 2015

Διημερίδα «Σκέψου οικολογικά – Δράσε τοπικά»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο «Σκέψου Οικολογικά – Δράσε Τοπικά» στις 14 και 15 Ιανουαρίου στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΔ.Β.Μ.Π.Α.) Παρανεστίου με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευόμενων του  Δημοτικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δράμας. 


Σκοπός της διημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευόμενων σε οικολογικά ζητήματα. Στο πλαίσιο του βιωματικού σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι παρασκεύασαν σπιτικό παστέλι με μέλι και σουσάμι, επισκέφθηκαν το καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας και πραγματοποίησαν περιήγηση στο παραποτάμιο μονοπάτι του Νέστου. Η διαμονή των συμμετεχόντων έγινε στον ξενώνα του ΚΔ.Β.Μ.Π.Α. στην περιοχή του Μεσοχωρίου.



Το ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.