16 Δεκ 2014

Τομέας ΕΚΑΒ στην Θάσο – Προσλήψεις Ιατρών

Την Πέμπτη 11και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Θάσο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνο, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Θάσος Δημοτική Α.Ε.και Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ. Δημήτριο Έλληνα και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδη  συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας


...κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη και αφού τους ενημέρωσε για την αναγκαιότητα της δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ στο νησί και την πρόθεση του Δήμου Θάσου και του Κέντρου Υγείας Πρίνου να προσφέρουν όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία του, ζήτησε τη συνδρομή τους ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το καθολικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή Καβάλας για την απόφαση τοποθέτησης αγροτικών ιατρών στον Αερολιμένα “Μέγας Αλέξανδρος”, στη Λεκάνη και στο Μακρυχώρι. Όσον αφορά το ΠΕΔΥ Καβάλας προσλαμβάνονται: 1 ακτινολόγος, 1 παθολόγος και 1 μικροβιολόγος καιγια όσες θέσεις δεν υπήρξε ενδιαφέρον θα επαναπροκηρυχθούν οι ίδιες ειδικότητες για να καλυφθούν τα κενά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ως επικουρικοί ιατροί. Τέλος, θα προκηρυχθούν άμεσα οι παρακάτω θέσεις επικουρικών ιατρών για:

1.το Γ.Ν. Καβάλας: αναισθησιολόγου, ακτινολόγου και ψυχίατρου       2.το Κ.Υ. Πρίνου Θάσου:  μία θέση ακτινολόγου και προβλέπεται να υπογραφεί σύμβαση για 2 ιατρούς ιδιώτες με δελτίο παροχής υπηρεσιών.