25 Νοε 2014

Σκακιστική εκδρομή στην Ξάνθη του Σκακιστικού Όμίλου Δράμας

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας πραγματοποίησε και φέτος, όπως  κάθε χρόνο, την καθιερωμένη πλέον εξόρμηση του σε κάποια πολη της Βόρειας Ελλάδας , για να λάβει μέρος σε αγώνες. Φέτος σειρά είχε η Ξάνθη όπου διοργανώθηκε τουρνουά Rapid«PHILIPPOS AMOIRIDIS 2014» την Κυριακή 23 Νοεμβρίου. 


Υπήρχαν συμμετοχές και από άλλες πόλεις όπως Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα. 

Από τη Δράμα συμμετείχαν συνολικά 19 άτομα εκ των οποίων 11 ήταν παιδιά. Το τουρνουά αποτελούνταν από 2  γκρουπ. Αναλυτικά έχουμε την ακόλουθη κατάταξη των σκακιστών του ομίλου:

Στο πρώτο γκρουπ ο  Χριστοφοριδης Βασιλης, που είναι σε συνεχή αγωνιστική άνοδο, κατέλαβε την  3η θέση. Ευελπιστούμε να συνεχίσει  σ αυτους τους ρυθμούς. Στην κατηγορία τον παιδιών κάτω των 10 ετών 1ος ήταν ο Καζακος Μάρκος  (12ος στην γενική κατάταξη) που  άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους τον είδαν να αγωνίζεται ενάντια σε παίκτες πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και με μεγάλη σκακιστική εμπειρια.

Στα παιδιά κάτω των 16 αναδείχτηκε 1ος ο Χριστοφοριδης Χριστόφορος και 6ος στην γενική κατάταξη. Με το επιθετικό του στυλ κατάφερε και πήρε καλά αποτελέσματα ενάντια σε έμπειρους παίκτες. Θα ηταν παράληψη να μην αναφέρουμε και τους υπόλοιπους Δραμινους που αν και δεν βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις παρόλα αυτά είχαν πολύ καλά πλασαρίσματα στην γενική κατάταξη.

Έτσι έχουμε τον Δεμιρτζογλου Χρηστο 4ο ,Σοιλεμετζιδη Κωστα 8ο, Παναγιωτιδη Χρηστο 15ο ,Λαμπαδα Αλεξη 18ο ,Τονονιδη Τασο 21ο ,Ζωγραφιδη Χριστοδουλο 26ο ,Κουγιουμτζη Ιορδανη 33ο ,Αλεξανδριδη Χρηστο 34ο (εγκατέλειψε νωρίς λόγω υποχρεώσεων) ,Καλμπακη Μαρινα 49η (ήταν οι πρώτοι της αγώνες) ,Θεοδοσιαδης Σταυρος 49ος (εγκατέλειψε νωρίς λόγω υποχρεώσεων) και Δεμιρτζογλου Σταυρουλα 55η (εγκατέλειψε νωρίς λόγω υποχρεώσεων).

Στο δεύτερο γκρουπ αγωνίστηκαν οι πιο μικροι σκακιστες .Και εκεί οι Δραμινοι σκακιστές διακρίθηκαν. Έτσι είχαμε 1ο τον Καζακο Ζαχαρία, 2ο τον Χατζηγεωργιαδη Ιωσηφ και 1ο κορίτσι την Χατζηγεωργιαδου Δημητρα. Ακόμα αγωνίστηκαν οι Σαχινιδης Κωστας  που για μια άτυχη στιγμή δεν βγήκε 3ος καθώς και ο Καριπης Κωνσταντίνος που φέτος  ήταν η πρώτη του αγωνιστική χρονιά. Όλα τα παραπάνω παιδιά έδειξαν με το παιχνίδι τους ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά αρκεί να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να είναι πιο προσεκτικοί.


Μετά την λήξη των αγώνων ακολούθησε φαγητό σε γνωστή ταβέρνα της Ξάνθης όπου όλοι μαζί γιορτάσαμε τις  επιτυχίες των παιδιών και ευχηθήκαμε αυτές  να επαναληφθούν και στο μέλλον. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών για την μεγάλη υπομονή τους αλλά και γιατί χωρίς την συμπαράστασή τους δε θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα.