15 Οκτ 2014

Έρευνες για παιδική πορνογραφία και στην Ξάνθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η Ξάνθη καθώς συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες για παιδική πορνογραφία.


Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου και ενός ανηλίκου, μόλις 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 47 και 16 ετών τους οποίους βαραίνουν οι ίδιες κατηγορίες. 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών  κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Μέχρι στιγμής η εμπλοκή της Ξάνθης δεν έχει γίνει πλήρως γνωστή, ωστόσο φαίνεται πως κάτι ύποπτο εντόπισαν οι Αρχές και προχώρησαν σε στοχευμένες έρευνες στην περιοχή.