23 Μαΐ 2014

Ανοιχτή επιστολή του Άρη Γιαννακίδη προς τους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι, πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μας χωρίζουν λίγες ώρες από την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 όπου όλοι εσείς θα κληθείτε να αποφασίσετε για την τύχη αυτού του τόπου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είναι μια βαριά απόφαση που πρέπει να πάρετε με νηφαλιότητα, καθαρή συνείδηση και πολλή σκέψη.


Η παράταξή μας, μετά από δική σας εντολή βρέθηκε στην διοίκηση της Περιφέρειας για τα πρώτα τρία χρόνια του νέου Αυτοδιοικητικού θεσμού. Υπηρετήσαμε με συνέπεια το θεσμό, παρά τον ασφυκτικό περιορισμό των πόρων και τη διόγκωση της γραφειοκρατίας και του κρατικού ελέγχου.

Σε αυτό το περιβάλλον μείναμε όρθιοι. Αξιοποιήσαμε όλα τα κονδύλια Ευρωπαϊκά και Εθνικά που μας δόθηκαν. Σταθήκαμε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και αξιακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλος ο Λαός είμαστε θύματα βάρβαρων επιλογών που επιβλήθηκαν από ξένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα, βρεθήκαμε μπροστά σε λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές που οδήγησαν τους περισσότερους πολίτες σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της λιτότητας και των περικοπών υπήρξε και η Περιφέρεια. Ωστόσο με υπερβάσεις των δυνάμεων μας και κυρίως των εργαζομένων προσπαθήσαμε να απαλύνουμε τα προβλήματα. 

Για τη νέα περίοδο θελήσαμε να παρουσιαστούμε μπροστά σας με ανανεωμένο πρόσωπο, με διεύρυνση του ψηφοδελτίου μας, με νέα αξιόλογα πρόσωπα από διάφορους πολιτικά χώρους. Σ’ αυτή την προσπάθεια ενδεχομένως να πληγώσαμε κάποιους.

Ωστόσο, πρόθεσή μας είναι να υπηρετήσουμε ξανά αυτό τον τόπο και να προασπίσουμε τα δίκαια των πολιτών χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε.

Στη προσπάθεια αυτή σας ζητώ να σταθείτε δίπλα μας και να μας στηρίξετε, λέγοντας ΟΧΙ στην παράταξη που θα υπηρετήσει τις πολιτικές των μνημονίων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της μετανάστευσης του καλύτερου κομματιού της νέας γενιάς, της εξαθλίωσης και της ταπείνωσης των πολιτών. Στην παράταξη που απέδειξε με τη μέχρι τώρα στάση των μελών της στα συλλογικά όργανα ότι από τη πρώτη μέρα θα ανοίξει τις πόρτες στα χρυσωρυχεία και τα ξένα προς τον τόπο μας συμφέροντα.

Το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια σας.

Μη μείνετε αμέτοχοι μπροστά σε αυτό το σοβαρό διακύβευμα για τον τόπο μας ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.

Δώστε θετική ψήφο και καθαρή εντολή στη παράταξη της προόδου και της ελπίδας.

Γιατί δικός μας στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας μας, η συνέχιση και η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και των συμπολιτών μας, η βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών ζωής τους χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, η προστασία του Περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη, η διεκδίκηση των δικαίων μας και η αντίδραση στις κεντρικές επιλογές που μας οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.

Ψηφίστε

«Κοινωνική Συμμαχία για την Περιφέρεια
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

•Για να είστε ΕΣΕΙΣ στη Διοίκηση της Περιφέρειας
• Για να στείλετε και με τις Περιφερειακές Εκλογές το «δικό» σας μήνυμα.

Άρης Γιαννακίδης