21 Μαΐ 2014

ΔΗΜ.ΑΡ. ΔΡΑΜΑΣ: Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος & στήριξη σε Χαρακίδη

Η Ν.Ε. Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς προέβη σε μια κατ΄ αρχήν αποτίμηση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών τόσο όσον αφορά το Δήμο Δράμας, όσον και την Περιφέρεια ΑΜΘ.


Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολίτες ψήφισαν την πρώτη Κυριακή κυρίως με αυτοδιοικητικά κριτήρια, κρίνοντας παρατάξεις, πρόσωπα, προγράμματα και προτάσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ  εκτιμά ότι είναι κατ΄ αρχήν πολύ θετικό το γεγονός ότι στον νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συμμετέχει και εκπρόσωπος (Βασίλης Τραϊφόρος) της κεντροαριστερής παράταξης «Γνώση και Συνεργασία». Δυστυχώς και παρά τις κατ΄ αρχήν επαφές δεν κατέστη δυνατό να συνεργαστούν ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπές στην Περιφέρειά μας. Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις να υπάρξει συνεργασία των άνω δυνάμεων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, έτσι ώστε να μετακινηθεί ο άξονας της πολιτικής σε  ποιο προοδευτική κατεύθυνση.

Για την επόμενη Κυριακή και έχοντας ο πολίτης να επιλέξει πλέον μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων και για το ποια θα είναι η νέα Περιφερειακή Αρχή, η ΔΗΜΑΡ Δράμας πιστεύει ότι οι πολίτες με αυτοδιοικητικά κριτήρια, καθώς και την αξιοσύνη, σοβαρότητα και αξιοπιστία των υποψηφίων Περιφερειαρχών για την ΑΜΘ και Αντιπεριφερειαρχών Δράμας θα πρέπει να επιλέξουν τον καλύτερο και με στόχο το συμφέρον της περιοχής μας και την εφαρμογή πολιτικών σε μια δημοκρατική - προοδευτική κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Η ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ εκτιμά ως εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Πολιτών και του ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΔΡΑΜΑ 2020, που είναι βέβαια ότι θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και την πολύ καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την καλύτερη απόδοση του έργου της νέας Δημοτικής Αρχής.

Για τη δεύτερη Κυριακή οι Δραμινοί Πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ποια θα είναι για τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια η Δημοτική Αρχή. Όπως είχαμε εκτιμήσει και προεκλογικά η νυν ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή φαίνεται πως διαθέτει ευρεία αποδοχή κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και οι πολίτες φαίνονται διατεθειμένοι να της δώσουν μια ευκαιρία ακόμη.

Αντίπαλός της είναι πλέον συσπειρωμένη η συντηρητική παράταξη, που δυστυχώς έχει στους κόλπους της και ακροδεξιά στοιχεία, που μάλιστα σε περίπτωση επικράτησής της θα είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο παρόντα, η οποία παράταξη επιδιώκει μετά 3,5 χρόνια να πάρει τη ρεβάνς.

Σε αυτό το διαμορφωμένο πλέον πλαίσιο η ΔΗΜΑΡ Δράμας πιστεύει ότι κάθε δημοκράτης – προοδευτικός πολίτης οφείλει να πάρει καθαρή θέση, να υπερψηφίσει την παράταξη «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» και τον Δήμαρχο Κυριάκο Χαρακίδη.

Τονίζουμε ότι η στήριξή μας στην νυν Δημοτική Αρχή δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», θα είμαστε παρόντες σε κάθε επίπεδο, για να συμβάλλουμε με τις ιδέες και τις προτάσεις μας προς το συμφέρον του Δήμου μας και των συμπολιτών μας και να ασκήσουμε αυστηρότατη κριτική σε κακώς κείμενα, όπως άλλωστε πράξαμε και στα προηγούμενα 3,5 χρόνια που ως συνεργαζόμενη με την νυν Δημοτική Αρχή συμμετείχαμε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα ΔΣ των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
                                                                                  
Δράμα 21/05/2014

Το Γραφείο Τύπου