22 Μαΐ 2014

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου για τις Περιφερειακές εκλογές

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου για τις Περιφερειακές εκλογές: Την Κυριακή δεν στηρίζουμε για Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη..


1) Ως Ευρωπαίοι και Έλληνες Πολίτες :
γιατί δεν προάσπισε στο βαθμό που έπρεπε το δημόσιο συμφέρον στην εκτέλεση των έργων. Καλύτερη διαχείριση των ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων θα σήμαινε 30% επί πλέον έργα, 30% περισσότερα μεροκάματα, 30% επί πλέον χρήματα στην τοπική αγορά.

2) Ως πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ :
γιατί παραβίασε την βασική αρχή θεμελίωσης της αιρετής Περιφέρειας, την ενιαία περιφερειακή συνείδηση, λειτουργώντας ως Νομάρχης Ροδόπης και όχι ως Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

3) Ως πολίτες της Δράμας :
γιατί με την μη ένταξη βασικών έργων της Δράμας, όπως οι οδικοί άξονες, στο ΠΕΠ 2014-2020, καταδικάζει την Δράμα στην παραμονή στη μιζέρια και την υστέρηση, παραβιάζοντας την αρχή της άρσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

4) Ως ψηφοφόροι της Κοινωνικής Συμμαχίας το 2010 :
διότι αυθαίρετα και μόνος του, πίσω από τις πλάτες μας, επεξεργάστηκε την μετάλλαξη της παράταξης μας στο ερμαφρόδιτο πολιτικά σχήμα που μας προτείνει ( ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του στη Δράμα δημόσια δήλωσε ότι επί δύο χρόνια «διαπραγματευόταν» με τον Περιφερειάρχη).

5) Ως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης :
διότι μας οδήγησε στο αδιέξοδο της Κυριακής, στο πολικά «ανήθικο», για μας, δίλημμα να επιλέξουμε ως Αντιπεριφερειάρχη Δράμας έναν από τους δύο υποψηφίους, στελέχη αντίθετου πολιτικού χώρου.


Για μένα στο ερώτημα Μελέτης Μαυρίδης ή Αργύρης Πατακάκης η απάντηση είναι κανείς.