22 Μαΐ 2014

Αμμόλοφοι Καβάλας: Δημοπρασία στον δήμο Παγγαίου για τα beach bars

Τις τελευταίες ώρες διεξήχθη στο δημοτικό κατάστημα Παγγαίου στην Καβάλα η προγραμματισμένη φανερή και πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση, έναντι μίσθωσης, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 26 θέσεις στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Ελευθερών και Ορφανού.


Μεταξύ αυτών των θέσεων βρίσκονται και οι Αμμόλοφοι, με το κάθε τετραγωνικό μέτρο να παραχωρείται με αρχική τιμή 12 €. Λεπτομέρειες για την εξέλιξη της δημοπρασίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η δημοπρασία αυτή διεξήχθη στο περιθώριο των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσει σε ιδιώτες για 50 χρόνια την παραλία των Αμμολόφων.

Μια παραχώρηση, βέβαια, η οποία τελικά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει καθώς η περιοχή των Αμμολόφων έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως Β" Αρχαιολογικός Χώρος -κάτι που αναγνωρίζει και το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του σχετικού καταλόγου που ανάρτησε στο Internet. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό STUDIO 7, τονίζοντας παράλληλα ότι «αν δεν αλλάξει η νομοθεσία για τους Αμμολόφους η οποία λέει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί οτιδήποτε άλλο πέρα από αγροτικές κατοικίες) δεν μπορεί να γίνει καμία παραχώρηση, διότι πολύ απλά η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν πρόκειται να δώσει οποιαδήποτε άδεια για πώληση.


Σκεφτείτε ότι με το ζόρι, και με την ανοχή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, γίνεται ενοικίαση του χώρου των Αμμολόφων, καθώς δεν μπορεί να οικοδομηθεί ούτε ένα κατάστημα. Ακόμα και τα beach bars βγάζουν μέχρι και σήμερα άδειες στάσιμου εμπορίου.»


gr.news.yahoo.com