15 Απρ 2014

Θεμελιώθηκε την Μεγάλη Τρίτη το νέο Κλειστό Προπονητήριο του Δήμου της Δράμας

Την Τρίτη 15 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου Κλειστού και λειτουργικού Προπονητηρίου που αποτελεί ένα σύγχρονο έργο προσφορά στην νεολαία της πόλης μας.


Κατά την τελετή θεμελίωσης τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο,  ενώ η  θεμελίωση του έργου έγινε από τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, και τον Περιφερειάρχη Α.Μ-Θ. Άρη Γιαννακίδη.

Το νέο Κλειστό Προπονητήριο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην φάση της κατασκευής των αποδυτηρίων έκτασης 192 τ.μ. και  προϋπολογισμού 550.000 ευρώ. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνονται η τοποθέτηση νέου σσύγχρονου φουσκωτού θόλου για κτίριο προπόνησης πλήρες και εγκατεστημένο (με θέρμανση, ηλεκτροφωτισμό, εξαρτήματα στερέωσης κλπ) διαστάσεων 64χ36 1944τμ και προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Επιπλέον στο όλο έργο περιλαμβάνεται η δημιουργία  2 γηπέδων beach volley, η δημιουργία θέσεων parking και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος  χώρου έκτασης 6.000 τ.μ. με δενδροφυτεύσεις.

Μιλώντας για το νέο αθλητικό χώρο που δημιουργείται, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επισήμανε μεταξύ άλλων «Θεμελιώνουμε το νέο Κλειστό Προπονητήριο του Δήμου της Δράμας αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι έργα αναγκαία για τους κατοίκους της πόλης μας και ιδιαίτερα στους νέους και αποτελεί ένα από τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση του έργου είναι αποτέλεσμα της πρόνοιας που δείξαμε ως Δημοτική Αρχή εντάσσοντας το έργο στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης.

Με το νέο προπονητήριο δίνουμε  λύσεις σε χρόνια προβλήματα προπόνησης των Αθλητικών Συλλόγων της πόλης μας όσο και μεμονωμένων συμπολιτών μας. Ήθελα να ευχαριστήσω για την συμπαράστασή τους τόσο τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι αρωγοί στο έργο που επιτελούμε. Σας θυμίζω ότι,   μόνο στην περιοχή μεταξύ του  νέου  Δημαρχείου έως το Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Κραχτίδη πραγματοποιείται ένα σύνολο έργων  ύψους 10.000.000 ευρώ…»


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ