14 Μαρ 2014

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έδωσε δυναμικό παρών στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης «Οινόραμα»

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έδωσε δυναμικό παρόν στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης «Οινόραμα» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου 2014. Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν οινολόγοι, οινοπαραγωγοί, επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι αγοραστές και δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί...


...καταναλωτές και φίλοι του κρασιού.

Η έκθεση «Οινόραμα», είναι η πρώτη και μαζικότερη κοινή συμμετοχή σε κλαδική  έκθεση οινοπαραγωγών υπό την σκέπη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έπειτα από την κοινή στρατηγική χάραξη μεταξύ των επιμελητηρίων της περιοχής και των εκπροσώπων του κλάδου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν παραγωγοί οίνου και ελαιοκομικοί συνεταιρισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης, ενώ για πρώτη φορά το λάδι, η ελιά και τα σχετικά μηχανήματα και εφόδια θα είναι επίσης παρόντα μέσω της «Ελαιοτεχνίας», έκθεση που συνδιοργανώνεται με το Οινόραμα στον ίδιο χώρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Σταύρος Βαβίας, επισκέφθηκε την έκθεση και σε δηλώσεις του τόνισε πως «πιστεύουμε ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά για την περιοχή μας από αυτή τη συμμετοχή, καθώς τα στοιχεία των τουριστών παγκοσμίως, οι οποίοι επισκέπτονται οινοποιεία, είναι αρκετά από μόνα τους για να δείξουν την ιδιαίτερη δυναμική που αποκτά ο οινοτουρισμός στις μέρες μας.

Μία δυναμική που μας κάνει να σκεφτούμε ότι μάλλον αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε σ’ αυτήν την εναλλακτική μορφή του τουρισμού, αφού όλο και περισσότεροι γευσιγνώστες – εκδρομείς μετατρέπουν το Σαββατοκύριακό τους σε σαφάρι απόλαυσης και αναζητούν μια νέα μορφή εμπειριών, μαζεύοντας γνώση και γεύσεις από τον οινικό κόσμο».

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης