18 Μαρ 2014

Οι Ρουμάνοι "ψηφίζουν" Ελλάδα για διακοπές - Σε Καβάλα και Θάσο η μερίδα του λέοντος!

Την πρώτη τουριστική επιλογή για το 72% των Ρουμάνων, που επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες του εξωτερικού, αποτελεί η Ελλάδα, όπως επεσήμανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βουκουρεστίου (TTR).


Μάλιστα, πρόσθεσε, έμπρακτη απόδειξη της παραπάνω τάσης θεωρείται η αύξηση, κατά 57,27%, που καταγράφηκε στις διανυκτερεύσεις Ρουμάνων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, "αξιοσημείωτη θεωρείται επίσης η πρωτιά των Ρουμάνων μεταξύ των ξένων τουριστών, που διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία των Σερρών, όπως επίσης και η μαζική τους παρουσία, κατά τους θερινούς μήνες, στην παραλία της Πιερίας, στην Καβάλα και στη Θάσο".

Ο κ. Καράογλου απηύθυνε στη συνέντευξη Τύπου νέο κάλεσμα στο "φίλο και αδελφό" λαό της Ρουμανίας, να επισκεφθεί και φέτος τη Μακεδονία και τη Θράκη για να ανακαλύψει τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ευχαρίστησε τους περισσότερους από 320.000 Ρουμάνους τουρίστες, που επισκέφθηκαν πέρυσι την πατρίδα μας. Χαρακτήρισε δε, τη Ρουμανία ως μια από "τις πλέον ανερχόμενες τουριστικές αγορές της Ευρώπης", καθώς και "σημαντική πύλη εισόδου σε ώριμες τουριστικές αγορές, όπως εκείνη της Ρωσίας".

Όπως εξήγησε ο κ. Καράογλου, χάρη στη διάνοιξη νέων δρόμων επικοινωνίας προς Ρουμανία από τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Έβρο μέσω Βουλγαρίας, "οι φίλοι και αδελφοί Ρουμάνοι μπορούν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν σε λίγες μόνο ώρες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης".

H φετινή παρουσία του ΥΜΑΘ στο Βουκουρέστι έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.


www.thrakitoday.com