25 Φεβ 2014

Ανάπλαση και ανάδειξη του υγρού στοιχείου στο πάρκο της οδού Σαμοθράκης

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών που υλοποιεί, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο στο κέντρο όσο και τις γειτονιές της πόλης και των κοινοτήτων, ο Δήμος Δράμας προχωρά στην ανάπλαση του πάρκου των Ορτακινών στην πλατεία  της οδού Σαμοθράκης. Την μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας με προσχέδια φοιτητών του ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Δράμας.


Η μελέτη περιλαμβάνει:

•ανάπλαση του πάρκου  με έμφαση του υγρού στοιχείου.
•δημιουργία πρότυπης παιδικής χαράς και
•ανακαίνιση των υφιστάμενων γηπέδων μπάσκετ. 

O Δήμος Δράμας προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα σε σειρά παρεμβάσεων ανάδειξης των χώρων πρασίνου και αναψυχής της πόλης όπως π.χ. της πλατείας του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της πλατείας των Σαράντα Εκκλησιών, της πλατείας Καποδιστρίου κ.ο.κ.   

Σε δήλωση του για την υλοποίηση αυτών των έργων, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων:  «Στόχος είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές της πόλης και να κάνουμε τις γειτονιές μας περισσότερο φιλικές και ελκυστικές ώστε να δημιουργήσουμε μια πόλη σύγχρονη και φιλική στον δημότη.

Σε αυτή την κατεύθυνση καθαρίζουμε, αναμορφώνουμε και αναδεικνύουμε τα πάρκα αλλά και όλους τους ελεύθερους χώρους. Συγχρόνως να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουμε αναπλάσει περισσότερα από 15 πάρκα σε γειτονιές της πόλης μας».