22 Νοε 2013

Πίσω παίρνουν τα χρήματά τους όσοι πλήρωσαν εξετάσεις ή νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα



Αιτήσεις για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μπορούν να υποβάλουν από δω και πέρα όσοι ασθενείς, λόγω της επίσχεσης, αναγκαστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους διαγνωστικές εξετάσεις ή νοσηλείες σε ιδιωτικά κέντρα.


Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να υποβάλλουν για το διάστημα επίσχεσης των συμβεβλημένων  Παρόχων Υγείας (Ιδιωτικές Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Φυσικοθεραπευτές) όλα τα απαιτούμενα ονομαστικά παραστατικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις που υπάγονται.

Μόνο για το διάστημα της επίσχεσης οι Περιφερειακές Διευθύνσεις θα προχωρήσουν στην εκκαθάριση και θα αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.

Υπομονή θα πρέπει να επιδείξουν ωστόσο οι ασθενείς μιας και τα χρήματα δεν αναμένεται να δοθούν άμεσα, καθώς απαιτείται και η σχετική "ελληνική" γραφειοκρατική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι τόσο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών όσο και των διαγνωστικών κέντρων είχαν κάνει επίσχεση σε βάρος του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλών του Οργανισμού και την ταυτόχρονης επιβολής εκπτώσεων στους κλάδους.