3 Σεπ 2013

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του Γυμνασίου Προσοτσάνης

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Γυμνασίου Προσοτσάνης, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου, του Δημάρχου Προσοτσάνης Άγγελου Λύσσελη...


...Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας, στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, καθώς και του διδακτικού προσωπικού, γονέων και μαθητών του Γυμνασίου Προσοτσάνης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο συνολικού εμβαδού άνω των 2.500 τετραγωνικών μέτρων,  δυναμικότητας 270 μαθητών, που περιλαμβάνει 16 αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, πληθώρα βοηθητικών χώρων και εξαιρετικό προαύλιο. Το κόστος του έργου προσέγγισε τα 2.500.000€.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου, δήλωσε υπερήφανος διότι από την παρούσα ηγεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έχουν δημιουργηθεί κτιριακές υποδομές για τα επόμενα 50 χρόνια, σε μια συστηματική προσπάθεια για να καλυφθούν διαχρονικά αναπτυξιακά ελλείμματα.


«Σε ολόκληρη την Περιφέρεια εκτελούνται έργα. Πήραμε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τον Ιούλιο του 2011 στο 32% και το έχουμε φτάσει στο 132%», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής θεσμικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Χαρακτήρισε το νέο κτίριο κόσμημα και ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο, και τις υπηρεσίες Τεχνικών Έργων για την εξαιρετική συνεργασία.