16 Σεπ 2013

Τον υπερτυχερό του τζόκερ αναζητούν στο Νευροκόπι Δράμας

Τον υπερτυχερό του τζόκερ αναζητούν οι κάτοικοι στο Νευροκόπι Δράμας, καθώς στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που βρίσκεται στο συγκεκριμένο οικισμό παίχτηκε το «χρυσό» δελτίο των 7 εκατομμυρίων ευρώ που κληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.


Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι, υποδεικνύοντας και διαγράφοντας από τις «λίστες» τους άτομα τα οποία εικάζουν ότι μπορεί να είναι οι υπερτυχεροί. Ωστόσο, κανένα άτομο δεν εμφανίστηκε στο τυχερό πρακτορείο ΟΠΑΠ της Πηνελόπης Αμαραντίδου (όπου παίχτηκε το δελτίο) στο Νευροκόπι για να διεκδικήσει τα κέρδη του.

Το «χρυσό» δελτίο, ένα απλό δελτίο κόστους 1,5 ευρώ με τρεις στήλες, δείχνει πάντως πως ο τυχερός δεν είναι τζογαδόρος ή συστηματικός παίκτης, καθώς εκείνοι προτιμούν τα συστήματα για να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες κέρδους. «Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος το κέρδισε. Εικασίες γίνονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτές. Άλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση ο τυχερός, όποιος κι αν είναι αυτός, να φανερώσει την ταυτότητά του. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά και, δυστυχώς, έχουμε δει ότι δολοφονούνται άτομα για μερικές δεκάδες ευρώ. Αυτός που κέρδισε τα χρήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός από εδώ και πέρα», επισημαίνει ο Παύλος Αμαραντίδης, σύζυγος της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου και παλιός πράκτορας ο ίδιος.

Όπως εξηγεί, το δελτίο που κέρδισε τα 7 εκατομμύρια ευρώ ήταν απλό, όπως και τα περισσότερα δελτία που παίζονται στο πρακτορείο. «Το 80% των δελτίων κοστίζουν μέχρι 2,5 ευρώ. Λίγοι είναι αυτοί που παίζουν συστήματα ή καταθέτουν πολλά δελτία μαζεμένα», προσθέτει ο κ. Αμαραντίδης.


Επίσης, πιθανότατα έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο υπερτυχερός να είναι κάποιος αλλοδαπός, καθώς όποτε υπάρχει τζακ ποτ, καταφτάνουν στην περιοχή πολλά άτομα από τη γειτονική Βουλγαρία, παίζοντας πολύπλοκα συστήματα, κάποια από τα οποία υπερβαίνουν τα 100 ευρώ. «Οι αλλοδαποί εργάτες παίζουν μία με δύο στήλες, πολύ απλά δελτία, γιατί δεν έχουν χρήματα για κάτι περισσότερο. Έρχονται όμως πολλοί Βούλγαροι από τη γειτονική χώρα, όποτε μαθαίνουν ότι έχει τζακ ποτ. Αυτοί συνήθως παίζουν είτε συστήματα είτε πολλά δελτία. Αυτήν τη φορά το πιο ακριβό δελτίο που παίχτηκε από Βούλγαρο ήταν 120 ευρώ», αναφέρει ο κ. Αμαραντίδης.