6 Ιουν 2013

Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης: Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης μαζί με 102 βιβλιοθήκες της χώρας συμμετέχει και φέτος στην καλοκαιρινή καμπάνια της εταιρείας Future Library, Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 


Η καλοκαιρινή καμπάνια απευθύνεται στους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης και περιλαμβάνει δράσεις ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Από τις 17 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης θα γίνει ο χώρος συνάντησης των παιδιών της ευρύτερης περιοχής της Ελευθερούπολης και της Καβάλας. Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αφηγήσεις ιστοριών, εικαστικά εργαστήρια, δραματοποιήσεις παραμυθιών και ιστοριών, πειράματα και γενικότερα σε δράσεις που ενθαρρύνουν και καλλιεργούν τη δημιουργική έκφραση. Επιπλέον, θα υπάρχουν δράσεις όπου τα παιδιά θα παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και μάλιστα κάποιες φορές με παιδιά από άλλες βιβλιοθήκες, μέσω skype! Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αμέριστη βοήθεια εμψυχωτών που συμμετέχουν εθελοντικά.

Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Ημερομηνία
Τίτλος - Ηλικίες
Δράση
Εμψυχωτές
Δευτέρα 17 Ιουνίου,
11:00-12:30
Η ομάδα πάτσγουορκ της βιβλιοθήκης

Από 9 - 12 ετών
Συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα και ράβουμε τα χρωματιστά κουρελάκια που μας φέρνετε για να φτιάξουμε την πολύχρωμη σημαία αυτού του καλοκαιριού.

Τετάρτη 19 Ιουνίου,
11:00-13:00
Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων

Από 8 - 11 ετών
Διαβάζουμε το βιβλίο της Menena Cottin και ανακαλύπτουμε τρόπους να «αισθανόμαστε» τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι.
Δήμος Ανδρέου
Κατερίνα Μπάιου
Παρασκευή 21 Ιουνίου,
11:00-12:30
Η σκακιέρα των βιβλίων

Από 7 ετών
Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης.
Σοφία Καμπέρη

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης και στο τηλέφωνο 2592022545 ή στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, www.lib-elefth.gr.

Για συνολικότερη ενημέρωση για την καμπάνια, έτσι όπως διαμορφώνεται σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http: /summer.futurelibrary.gr/.




Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης
Πλατεία Αγίου Νικολάου 6, Τ.Κ. 64100
Τηλ. & fax: 2592022545
E-mail: mail@vivl-elefth.kav.sch.gr
Ιστοσελίδα: www.lib-elefth.gr