5 Ιουν 2013

Μήνυμα Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  δεν είναι μόνο μία συμβολική ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον. Είναι μία ακόμη αφορμή να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στο οικοσύστημα που μας φιλοξενεί και κυρίως να κινητοποιηθούμε ως Πολίτες ώστε να οικοδομήσουμε μία  νέα σχέση σεβασμού και προστασίας  του Φυσικού περιβάλλοντος.


Ως Δήμος Δράμας κινούμαστε καθημερινά σε αυτή τη λογική και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για λιγότερη περιβαλλοντική ρύπανση και κατά συνέπεια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο Δήμος μας πέρα από τη δημιουργία υποδομών  για τη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς όπως το ποδήλατο, έχει προχωρήσει στον τομέα της ανακύκλωσης  με την προετοιμασία της λειτουργίας του ΚΔΑΥ,  την δρομολόγηση  αποκατάστασης  της χωματερής στην περιοχή των Ταξιαρχών και του Σιδηρονέρου.

Επίσης προχώρησε σε  δράσεις καθαρισμού πολλών περιοχών της πόλης που παρουσίαζαν χρόνια προβλήματα ρύπανσης όπως στον Χείμαρρο Καλλιφύτου στην περιοχή των Ρομά. Ακόμη δρομολογήθηκε η σύνδεση όλων των οικισμών της νότιας περιοχής του Δήμου με τον βιολογικό καθαρισμό. Προχώρησε στη σύνδεση  του φυσικού Αερίου με δημόσια κτίρια και ενεργοβόρες  εγκαταστάσεις για λιγότερη ρύπανση.
     
Παράλληλα ο Δήμος μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία  για δημιουργία συμφώνου με άλλους Δήμους για την περαιτέρω μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) , αλλά και για την υποβολή σχεδίου για την Βιώσιμη Ενέργεια, την διοργάνωση ημερών  ενέργειας  και την συμμετοχή του στην ετήσια Διάσκεψη Δημάρχων  της Ε.Ε. για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.
   
Στην βάση αυτής της λογικής θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε καμία περίπτωση σε εκτροχιασμό από τους στόχους μας. Ο σεβασμός στο περιβάλλον που ζούμε είναι αξία ζωής.  

Μία αξία που δεν αφορά μόνο τον Δήμο μας ως συλλογικό φορέα αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά και αυτό οφείλουμε να το αναδείξουμε και θα το αναδείξουμε με κάθε μέσο  έως ότου καταστεί επιτέλους συλλογική συνείδηση».