27 Φεβ 2013

Ξεκινούν oι προσλήψεις στους δήμους



Σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη τακτικών θέσεων θα μπορούν να προχωρούν οι δήμοι και οι περιφέρειες, παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί λόγω Μνημονίου.

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων που θα ισχύει τα επόμενα χρόνια για τους δήμους έδωσε με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Πράσινο φως δίνεται με την εγκύκλιο στους φορείς της Αυτοδιοίκησης να πραγματοποιούν προσλήψεις και διορισμούς υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ) προκειμένου να στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό αυξημένων τυπικών προσόντων, λόγω της άσκησης νέων αρμοδιοτήτων που εκχωρήθηκαν σε δήμους και περιφέρειες με τον "Καλλικράτη".

Σε κάθε περίπτωση, οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού των κατηγοριών αυτών θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο των περιορισμών που τίθενται από το Μνημόνιο και σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται η έκδοση απόφασης κατανομής από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να διασφαλιστεί ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Για το λόγο αυτό θα συγκεντρωθούν το επόμενο διάστημα τα αιτήματα των δήμων και των περιφερειών για μόνιμες θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς ορίζεται πως έως το τέλος του 2016 αναστέλλονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού για τις κατηγορίες Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ - ΔΕ) σε όλους τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.