27 Φεβ 2013

Ενισχυτική διδασκαλία το Μάρτιο 2013 στα Γυμνάσια


Από τον Μάρτιο ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια και από το Σεπτέμβριο 2013 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα σε όλα τα λύκεια. Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα στελεχωθεί με 7.000 αναπληρωτές καθηγητές.


Η ενισχυτική διδασκαλία επιστρέφει στα Γυμνάσια και Λύκεια 2 χρόνια μετά την κατάργησή του, σε μια εποχή που υπολογίζεται ότι θα δώσει ανάσα στις οικογένειες λόγω κρίσης. Η ταχύτερη επανέναρξη του θεσμού στα Λύκεια της χώρας έχει να κάνει με τη στήριξη των μαθητών ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων. 

Για την επιλογή των αναπληρωτών στην ενισχυτική διδασκαλία θα μετρά η προϋπηρεσία τους. Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνονται από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις μέρες την εβδομάδα.

Όποιο τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας δε λειτουργεί σωστά και δεν απαρτίζεται από τουλάχιστον πέντε μαθητές, θα κλείνει και όσοι μετείχαν σε αυτό, θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα.

Και οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην ενισχυτική διδασκαλία, θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο βαθμός του τριμήνου στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.

Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας στο γυμνάσιο θα είναι:

Στην Α’ Γυμνασίου: 4 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και 3 ώρες Αγγλικά.

Στη Β’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά

Στη Γ’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά.