26 Φεβ 2013

Οι εκδηλώσεις των «100 χρόνων Ελεύθερης Δράμας» θα εκτείνονται σε ολόκληρο το έτος 2013


Το πρόγραμμα και την ιστοσελίδα των «100 χρόνων Ελεύθερης Δράμας» παρουσίασε σήμερα 26-02-2013 ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Μλεκάνης.

     
Το 2013 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την 1η Ιουλίου του 1913, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης μας. Η Δράμα γιορτάζει κάθε χρόνο με αίγλη την ιστορική αυτή επέτειο διοργανώνοντας τα «Ελευθέρια». Το 2013, τα «Ελευθέρια» της πόλης μας αποκτούν ξεχωριστή σημασία.
     
Οι εκδηλώσεις θα εκτείνονται σε ολόκληρο το έτος 2013 έχοντας ως κορύφωση την ημέρα της επετείου, την 1η Ιουλίου. Ιδιαίτερα εξέχουσα θέση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα έχει: α) η διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου και β) η δημιουργία μνημείου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
     
Ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας δεν θα περιοριστεί στην ιστορία και το παρελθόν. Θα εστιάσει το ενδιαφέρον όλων και στη σύγχρονη Δράμα και τις προοπτικές της αναδεικνύοντας το παρόν και ατενίζοντας το μέλλον.
     
Στο πλαίσιο αυτό, οι εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε 6 άξονες:
1.   Επετειακός εορτασμός – Ιστορία
2.   Τέχνες και Πολιτισμός
3.   Περιβάλλον και Αστικός Χώρος
4.   Το όραμα για την ανάπτυξη
5.   Νεολαία
6.   Η πόλη γιορτάζει
     
Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο Δήμαρχος Δράμας ανέφερε: «Η ιστορική αυτή επέτειος, την οποία με αίγλη γιορτάζει κάθε χρόνο η Δράμα διοργανώνοντας τα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’, αποκτά το 2013 ξεχωριστή σημασία. Στο πνεύμα αυτό, ο Δήμος Δράμας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, αποφάσισε να δώσει στα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013’ ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αξίζει στην εκατονταετηρίδα της απελευθέρωσης της πόλης μας.

Ο σκοπός του εορτασμού της εκατονταετηρίδας είναι διευρυμένος και, πέραν της ματιάς στην ιστορία και το παρελθόν, εστιάζεται το ενδιαφέρον και στη σύγχρονη Δράμα και τις προοπτικές της. Προσπαθούμε να αναδείξουμε το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον της πόλης μας».
     
Το πλήρες πρόγραμμα, το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς, αλλά και πολλές πληροφορίες που αφορούν την ιστορία, τα αξιοθέατά, τους συμμετέχοντες φορείς, τους εθελοντές αλλά και πλούσιο φωτογραφικό από την παλιά Δράμα μπορούν να  δουν οι συνδημότες μας στην ιστοσελίδα:www.dimosdramas.gr  ή www.dekpota.gr ή drama.dekpota.gr/main