18 Ιαν 2013

Σύσκεψη για τη δημιουργία Αγροτικής Αγοράς (Farmer Market) στη Δράμα


Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας η πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αγροτών του Νομού Δράμας με στόχο τη δημιουργία πιλοτικής Αγροτικής Αγοράς (Farmer Market) στην πόλη της Δράμας.


Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος. Η δημοτική αρχή εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παύλο Ζαχαριάδη ενώ από την πλευρά των αγροτών παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το σύνολο των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών του νομού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας και των δήμων του Νομού Δράμας.

Μετά από μια σύντομη περιγραφή του νέου θεσμού, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του κινήματος διάθεσης αγροτικών προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» και πρόκειται να εφαρμοστεί πιλοτικά στη Δράμα και σε δύο ακόμη πόλεις της χώρας, συζητήθηκε το σύνολο των παραμέτρων της επικείμενης λειτουργίας του: ημέρα και τόπος διεξαγωγής, πωλούμενα εμπορεύματα, συμμετέχοντες παραγωγοί, οργάνωση και φορέας λειτουργίας, έκδοση παραστατικών κλπ.

Μετά από εκτεταμένο διάλογο συμφωνήθηκε να καταγραφεί από τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών το ενδιαφέρον των αγροτών της περιοχής μας εντός των επόμενων δέκα ημερών, προκειμένου στην επόμενη συνάντηση να αποφασιστεί οριστικά ο τόπος και η ημέρα διεξαγωγής της Αγροτικής Αγοράς και να συζητηθούν διεξοδικότερα όλα τα υπόλοιπα σημεία που οφείλουν να διευκρινιστούν για την εύρυθμη λειτουργία της.

Επιπλέον συγκροτήθηκε επιτροπή εργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που είναι απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας της Αγροτικής Αγοράς.