7 Ιαν 2013

Ενδιαφέρον από φούρνους για το αλεύρι που παράγουν χωρίς μεσάζοντες οι αγρότες της Δράμας


Ενδιαφέρον, για το αλεύρι που θα παραχθεί από το μαλακό σιτάρι των παραγωγών της Δράμας, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν στην παραγωγή και διανομή δικών τους αλεύρων, δείχνουν φούρνοι της περιοχής.


Αυτό αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο εμπνευστής του εγχειρήματος, αγρότης και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συντονιστικού Αγροτών, κ. Χρήστος Γκόντιας. Σύμφωνα με όσα έχει ήδη γράψει ο ΑγροΤύπος οι παραγωγοί της περιοχής έχουν προχωρήσει στη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών με στόχο την παραγωγή και τη διανομή δικού τους αλευριού.

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει με περίπου 20 καλλιεργητές οι οποίοι θα «συνεισφέρουν» από 100 στρέμματα ο καθένας, όμως στόχος της ομάδας είναι να μπουν στο «χορό» και τουλάχιστον άλλοι τόσοι ντόπιοι παραγωγοί έστω και με μικρότερες εκτάσεις.

Η επεξεργασία του μαλακού σιταριού θα γίνει σε μύλο της περιοχής για την ενοικίαση του οποίου υπάρχει ήδη συμφωνία ενώ το παραγόμενο αλεύρι θα διατίθεται είτε απευθείας χωρίς μεσάζοντες.

http://www.agrotypos.gr/