20 Ιαν 2013

50000 Θεσεις Εργασίας σε Δημους για Ανέργους εως 26 ετων


Ευρωπαικο πρόγραμμα για 50.000 θεσεις εργασίας σε δήμους για ανεργους θα υλοποιηθεί το προσεχες διάστημα οπως ανακοινωθηκε απο τον υπουργο Εργασίας μαζί με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Φρεντερίκ Βαλιέ.


Συγκεκριμένα οι θεσεις εργασίας σε δήμους για ανεργους προβλέπει η πρωτοβουλία EU -STARTER του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη,οπου κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομαδα ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Φρεντερίκ Βαλιέ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στον υπ. Εργασίας Ι. Βρούτση.

   Το πρόγραμμα EU -STARTER απευθύνεται σε άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 26 ετών και οι θεσεις εργασίας θα καλύψουν κενά σε δήμους της χωρας . Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτείται η απασχόληση νέων σε δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές όπως παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κα. Σκοπός είναι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι νέοι δεν θα αντικαταστήσουν το υπάρχον προσωπικό, αλλά θα παράσχουν συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Νεοτερα για τις θεσεις εργασίας οταν προκηρυχθεί το πρόγραμμα οπου αναμενεται απο το δευτερο τρίμηνο του 2013.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr