1 Νοε 2012

Καβάλα: Στο περιφερειακό συμβούλιο σιδηρόδρομος και περιμετρική

Το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες Ξάνθης, η περιβαλλοντική μελέτη της Περιμετρικής οδού της Καβάλας, το Χιονοδρομικό του Φαλακρού, αλλά και η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να συζητηθούν σήμερα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στην Κομοτηνή.


Για το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καβάλα- Τοξοτών συνεδρίασε χθες στη Δράμα, το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων του νομού, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλο, το οποίο εκφράστηκε θετικά καθώς εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί σημαντικά και στις δραμινές επιχειρήσεις. Ωστόσο ζητήθηκε να αναφερθεί ρητά στην απόφαση πως η περιοχή της Δράμας δε θα εξαιρείται από οποιονδήποτε μελλοντικό σχεδιασμό των σιδηροδρομικών αξόνων.

Για την κατασκευή της επόμενης φάσης της Περιμετρικής οδού της Καβάλας, υπάρχουν αντιδράσεις για τη λύση της επίγειας χάραξης που προκρίνεται ως πιο συμφέρουσα και απαιτεί κόψιμο δέντρων από το περιαστικό δάσος έναντι της δημιουργίας σήραγγας ενός χιλιομέτρου. Πέντε σύλλογοι της περιοχής, με κοινή τους ανακοίνωση, τάσσονται κατά της συγκεκριμένης χάραξης και καλούν τους πολίτες σε ενημέρωση σήμερα (Τρίτη), στις 4.30 το απόγευμα, στο Περιαστικό Δάσος (στάση Κόντη) υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που δεν βλάπτουν το φυσικό περιβάλλον.