20 Νοε 2012

Με παρέμβαση εισαγγελέα τα στοιχεία υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Κομοτηνή


Έντονα αντέδρασαν στην Κομοτηνή οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όταν έμαθαν πως δόθηκε εντολή από τον Γενικό Γραμματέα Θανάση Καρούντζο να δοθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, οι φάκελοι με τα προσωπικά στοιχεία των 114 υπαλλήλων που τίθεντο σε διαθεσιμότητα.


Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα, όταν η προϊσταμένη Διοικητικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ευαγγελία Τσέγκα, επισκέφθηκε το γραφείο της, παρά την απεργία που εξήγγειλε ο σύλλογος εργαζομένων, με σκοπό να εκτελέσει την εντολή. Εκεί εμποδίστηκε από συνδικαλιστές που περιφρουρούσαν τα γραφεία και αγωνίζονται ώστε να μην προχωρήσει η εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναφέρεται σε μια λίστα συνολικά με 2.000 ονόματα υπαλλήλων.
Αμέσως έσπευσαν στον χώρο κι άλλοι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι κομμάτων και συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση τους για τα νέα μέτρα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα, για να εισέλθει η προϊσταμένη στα γραφεία με σκοπό να εκτελεστεί η εντολή.

«Απίστευτο γεγονός για την ιστορία και τον πολιτισμό μας», χαρακτήρισε το γεγονός αυτό, το μέλος του συλλόγου εργαζομένων και του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας πως «αν δεν αντιδράσουμε σαν λαός, δεν σταματάει τίποτα την καταστροφή, την υποθήκευση και την διάλυση αυτής την χώρα».
Τέλος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος προέτρεψε εργαζόμενους και τον λαό να ξεσηκωθεί απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς «αύριο θα χτυπήσει και την δικιά σας πόρτα η φτώχεια και η ανέχεια».

Inpost.gr