18 Οκτ 2012

Επιτυχημένη η πρώτη δράση δράση του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης Υ.Δι.Κ.Α


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης Υ.Δι.Κ.Α. την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.

Το Υ.Δι.Κ.Α. δημιουργήθηκε από ευαισθητοποιημένους Δραμινούς πολίτες για να στηρίξει κοινωνικά αδύναμες ομάδες.


Όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία στήθηκε για τον σκοπό αυτό, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες οι προσφορές ειδών και υπηρεσιών. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να μας επισκέπτονται στα γραφεία του Υ.Δι.Κ.Α. με διεύθυνση Αγ. Σοφίας 3 και τηλέφωνο 2521030013 που θα λειτουργήσουν σε λίγο καιρό.




Χθες το Υ.Δι.Κ.Α πραγματοποίησε την πρώτη δράση, με σκοπό να γίνει η πρώτη γνωριμία με τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Στην κεντρική πλατεία εθελοντές του Υ.Δι.Κ.Α μοίρασαν πάνω από 1000 κιλά πατάτες και διάφορα άλλα οπωροκηπευτικά, προσφορά αγροτών από το Νευροκόπι.

Το διοικητικό συμβούλιου θέλει θερμά να ευχαριστήσει τους παραγωγούς Νίκο Γαλόπουλο και Χρήστο Χοροζόπουλο που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υ.Δι.Κ.Α. καθώς και το κατάστημα Κωτσόβολος Δράμας και την εταιρία ΟΚΟ Clean που μας διευκόλυναν για να πραγματοποιηθεί η φιλανθρωπική πρωτοβουλία.

Από το Γραφείο Τύπου του Υ.Δι.Κ.Α.





Ποιοι είμαστε

Το Υ.Δι.Κ.Α. είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία Δραμινών πολιτών. Έχει έδρα την πόλη της Δράμας με διεύθυνση Αγ. Σοφίας 3 και τηλέφωνο 2521030013.

Απευθύνεται σε όλους τους Δραμινούς πολίτες και συγκεκριμένα σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και σε όλους όσους έχουν την ανάγκη να δεχτούν τις προσφορές των υλικών και των υποστηρικτικών υπηρεσιών εντελώς δωρεάν.

Το Υ.Δι.Κ.Α. στοχεύει στην προαγωγή και συστηματική λειτουργία του εθελοντισμού ως μία μορφή αυτοοργάνωσης της κοινωνίας που θα προσφέρει μια σημαντική δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να διαμορφώσουν ή να βελτιώσουν την κοινωνική πραγματικότητα.

Στο Υ.Δι.Κ.Α. πιστεύουμε ότι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις μέρες μας, πρέπει να είναι όσο ποτέ άλλοτε βασικό ζητούμενο και κύρια φροντίδα της οργανωμένης κοινωνίας. Στην τρέχουσα ελληνική και τοπική κοινωνικό-οικονομική πραγματικότητα η δημιουργία και λειτουργία του Υ.Δι.Κ.Α. έχει πλέον χαρακτήρα επιτακτικής ανάγκης. Με την εθελοντική συμμετοχή και βοήθεια όλων θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αφ' ενός ζωτικής σημασίας δράσεις της κοινωνίας και αφετέρου εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη και θα αποδείξουμε ότι ζούμε και λειτουργούμε σε μία κοινωνία αλληλεγγύης.

Φίλες και φίλοι δραμινοί σας καλούμε να σταθείτε ως αρωγοί στην πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση του Υ.Δι.Κ.Α. προσφέροντας ο καθένας αυτό που μπορεί.