12 Οκτ 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Παρανεστίου


Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Δράμας συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Παρανεστίου.


Στόχος της σύσκεψης ήταν η αναζήτηση πρόσφορων δράσεων για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ίδρυση κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στο Παρανέστι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αφού επανέλαβε την αντίθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην εγκατάσταση του κέντρου κράτησης, τόνισε την πρόθεσή του να στηρίξει τις δράσεις της Επιτροπής Αγώνα με κάθε τρόπο που θα σέβεται τη νομιμότητα και θα κάνει γνωστό το πρόβλημα και την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στη συνέχεια ζήτησε από την Επιτροπή προτάσεις που θα κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Επιτροπή ζήτησε την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας για μία ημέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η πρόταση όμως αυτή δεν έγινε δεκτή καθώς, πέρα από το γεγονός πως θα ήταν παράνομη, θα στρεφόταν αποκλειστικά κατά των πολιτών του νομού δημιουργώντας τους πρόσθετα προβλήματα και αναστάτωση. Ελλείψει άλλων προτάσεων δεν ήταν δυνατό να σχεδιαστεί ένα πλαίσιο κοινών δράσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: «Η Περιφερειακή Ενότητα παραμένει ανοιχτή σε κάθε πρόταση που θα γνωστοποιεί την αντίθεσή μας και θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα.

Θέλουμε να φύγει το κέντρο κράτησης και θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Όχι όμως τιμωρώντας τους δραμινούς. Οι πολίτες του νομού δε χρειάζονται κι άλλα προβλήματα.

Δε θα βρούμε το δίκιο μας λειτουργώντας παράνομα. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και κινήσεις πραγματικά αποτελεσματικές. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε πάντα πρόθυμοι και ανοιχτοί σε προτάσεις».