8 Σεπ 2012

77η ΔΕΘ : Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας


Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, η 77η ΔΕΘ, άνοιξε σήμερα τις «πύλες» της και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, συμμετέχουν για μια ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο της, φιλοξενούνται όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προβάλλοντας και ενισχύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις εμπορικές συναλλαγές και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.

Ο εκθεσιακός χώρος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα βρίσκεται στο Περίπτερο 10 και θα λειτουργεί όλες τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης.

Στο επίκεντρο της ΔΕΘ βρίσκονται και η τόνωση της περιφερειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας με σημείο αναφοράς τα Επιμελητήρια, αλλά και η προώθηση της καινοτομίας και της ευρεσιτεχνίας.

Με κυρίαρχη την παρουσία του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων, αλλά και Περιφερειών και Επιμελητηρίων της χώρας, η 77η ΔΕΘ επιχειρεί μέσα από στοχευμένα θεματικά αφιερώματα να αναδείξει την ανάγκη για ανάπτυξη, με ένα χειροπιαστό και πρακτικό περιεχόμενο, προβάλλοντας τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τους φορείς τους, τις επιχειρήσεις, που τους απαρτίζουν και βέβαια τα προϊόντα-υπηρεσίες τους.

Το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Σεπτεμβρίου η ΔΕΘ εμπλουτίστηκε με πλούσιες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών το συγκεκριμένο διήμερο από τις 10:00-22:00.

Ειδικά για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, μετά τις 20:00 το βράδυ οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στη ΔΕΙ με μειωμένο εισιτήριο 2 ευρώ, από 5 ευρώ που είναι το κανονικό, ενώ θα μπορέσουν να απολαύσουν τις συναυλίες των Μιχάλη Εμιρλή και Balkan Cola, στον υπαίθριο χώρο του τόξου.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται τα αφιερώματα ENERGYLAND & DOMISIS, τα οποία αποτελούν τον “μαγνήτη” της φετινής διοργάνωσης, αποτελώντας χωρίς υπερβολή μία “έκθεση μέσα στην έκθεση”.

Το αφιέρωμα Energyland έχει διπλάσιες συμμετοχές, σε σχέση με το 2011 και πολύ μεγάλο ποσοστό πρωτοεμφανιζόμενων εκθετών, που στο σύνολο των συμμετοχών της 77ης ΔΕΘ ξεπερνά το 30%. Οι εταιρίες στο αφιέρωμα αυτό έρχονται να παρουσιάσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θέρμανσης και ψύξης, για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Οι λύσεις για τη θέρμανση θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενόψει του χειμώνα, καθώς από την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αναμένεται να ισχύσει η εξίσωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Οι καταναλωτές, που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, σε σχέση με τα συστήματα θέρμανσης, που αξιοποιούν πετρέλαιο, έχουν τη δυνατότητα στην Energyland κάτω από μία «στέγη» να δουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες και εταιρίες της ελληνικής αγοράς. Στα συστήματα θέρμανσης, τα οποία παρουσιάζονται στην 77η ΔΕΘ, περιλαμβάνονται όσα χρησιμοποιούν pellet, ξύλο και φυσικό αέριο, αλλά και ηλιακή ενέργεια, καθώς και γεωθερμία. Την ίδια στιγμή, παρούσες και οι εταιρίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, πολλές απ’ τις οποίες αθροίζουν στα περίπτερα τους πολλές και δοκιμασμένες λύσεις όχι μόνο παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, αλλά και θέρμανσης-ψύξης.

Αντίστοιχα, στο αφιέρωμα Domisis θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες συστήματα οικολογικής δόμησης, βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων, θερμομόνωσης κτλ.. Το αφιέρωμα της Energyland είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Το μήνυμα της ΔΕΘ είναι ότι δεν πρόκειται για μία Γενική έκθεση με ένα ασαφές και ρευστό περιεχόμενο, αλλά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των καιρών και κυρίως στις επιταγές των επιχειρήσεων.