5 Μαΐ 2012

Καβάλα: Βιωματική οικολογική κατασκήνωση


Διήμερο σεμινάριο ενηλίκων με θέμα: «Οικολογική κατασκήνωση στο μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας» θα υλοποιήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων για 40 άτομα της ευρύτερης περιοχής από τις 02-06-2012 έως τις 03-06-2012 στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας. 


Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να γνωρίσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την αυτάρκεια. Οι συμμετέχοντες μέσα από  βιωματικές δράσεις όπως: παρασκευή παραδοσιακών φαγητών, λειτουργία νερόμυλου- παρασκευή αλευριού, πεζοπορία στο μονοπάτι, διαμονή σε σκηνές, εικαστικές κατασκευές και συνθέσεις με φυσικά υλικά, παραδοσιακά παιχνίδια και δρώμενα στο πέτρινο γεφύρι, θα ενισχύσουν τις αειφορικές συμπεριφορές τους. Επειδή το σεμινάριο είναι  βιωματικό, οι συμμετέχοντες καλό θα ήταν να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι. 

Να φορούν άνετα ρούχα, μακριά παντελόνια, να έχουν μαζί τους αντιανεμικό, υπνόσακους, φακούς, μαλακά παπούτσια, σακίδιο πλάτης. Τα γεύματα των συμμετεχόντων θα προετοιμάζονται από τους ίδιους σε ομάδες. Το μενού θα περιέχει παραδοσιακές συνταγές όπως παρασκευή αλευριού στον νερόμυλο, ζύμωμα ψωμιού, παρασκευή τυριού, χαλβά σιμιγδαλένιου, χορτόσουπας, βασισμένο σε καθαρά βιολογικά προϊόντα. 

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει σε σκηνές που θα φέρουν οι ίδιοι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τις 14-05-2012 έως τις 25-05-2012 στέλνοντας τις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΚΠΕ Φιλίππων : kpefilip@yahoo.gr"> kpefilip@yahoo.gr , ή στέλνοντας φαξ στο : 2510516497.


ert