10 Μαΐ 2012

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την εγκατάσταση των προσφύγων εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας

Την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή της Δράμας θα έχουν οι συνδημότες μας  αυτές τις ημέρες, μέσα από το σπάνιο υλικό που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου της Δράμας, της Βουλής των Ελλήνων και των προσφυγικών σωματείων.


Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο της Θρακικής Εστίας η οποία με την σημαντική συμβολή της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζει στην πόλη μας την αθέατη όψη της ζωής του προσφυγικού πληθυσμού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο νομός της Δράμας δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων πανελλαδικά σε ποσοστό της τάξης του 70% και οι πρόσφυγες μετέφεραν τον ιδιαίτερο πολιτισμό των περιοχών από τις οποίες προερχόταν.

Η μνήμη των προσφύγων της περιοχής μας οφείλει να παραμένει άσβεστη με την θετική συνεισφορά όλων μας. Στην έκθεση αποτυπώνεται ανάγλυφα η καθημερινή ζωή του προσφυγικού πληθυσμού, ζωντανεύοντας στα μάτια του επισκέπτη, μνήμες από την ταραγμένη αυτή ιστορική περίοδο.