22 Απρ 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑNΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

...ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το Σάββατο 21/4/2012, από τις19:30 μμ, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., στη Δράμα, Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ εκφώνησε σημαντικό πολιτικό λόγο, με αφορμή, τον αγιασμό – εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, επί της οδού Ηπείρου 39.


 Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ήταν καταλυτική. Τον κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ προλόγισε, το μέλος της ΝΟΔΕ κ. Στέργιος Τσούκας, ο οποίος κάλεσε με τη σειρά να χαιρετίσουν, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Τάσος Αρναουτόπουλος, στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου και το μέλος της κεντρικής πολιτικής Γραμματείας της Ν.Δ. κ. Γιάννα Τσαραγκλή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, από την δημοτική παράταξη και το Σωματείο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ, παλαιότεροι διοικητικοί, πρόεδροι κοινοτήτων, διαμερισμάτων, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 Χαρακτηριστική, υπήρξε η φράση του προέδρου της ΝΟΔΕ κατά το σύντομο χαιρετισμό του που δήλωσε πως η διαρκής παρουσία στα κοινά και ο διαρκής αγώνας του αυτά τα 3 χρόνια ήταν που τον καταξίωσε με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να τον χρίσει υποψήφιο για δεύτερη φορά.

Ο Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ, στην ομιλία του, κάλεσε όλους να δώσουν μαζί αγώνα και να τον στηρίξουν σθεναρά. Αρχίζοντας από την επόμενη στιγμή.



Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., επευφημείτο συνεχώς χειροκροτούμενος με ενθουσιασμό.

Το αποκορύφωμα αυτών των εκδηλώσεων υπήρξε, όταν αναφέρθηκε στη Δράμα, στο μέλλον της και στους ανθρώπους της.
Η Δράμα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κινδυνεύει να γίνει… Επαρχείο.



Καλώ τον καθένα, όλους, είπε ν’ αγωνιστούμε και να δουλέψουμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ. Δεσμεύομαι τόνισε, να μην κάνω ούτε ένα βήμα πίσω σε θέματα που αφορούν στον τόπο, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του.

 Η Δράμα δεν πρέπει να έχει  περιθώρια για άλλες απώλειες σε υποδομή και ανάπτυξη. Σε αυτό το πεδίο πρέπει όλοι να δώσουμε μια ανυποχώρητη μάχη. Πρέπει να διεκδικούμε για να πάμε μπροστά.

 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, μεταξύ άλλων υπήρξε και η αναφορά του, στη συστράτευση όλων των στελεχών, πολιτευτών και πρώην βουλευτών κ.α. από τον χώρο της Ν.Δ., με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα. Ειδική μνεία έκανε στο πρόσωπο του πρώην  βουλευτή Δράμας κ. Σταύρου Παπαδόπουλου, για τον οποίο είπε πως πρόσφερε πολλά, συγχαίροντας τον γι’ αυτό, όπως και τον κ. Κ. Καραβά. Για να καταλήξει σ’ ένα μήνυμα ενότητας και νίκης στο οποίο τόνισε πως η Ν.Δ μπορεί να εκλέξει ση Δράμα δύο βουλευτές αν όχι τρεις, υποδηλώνοντας τη σημασία του αγώνα, για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τον κόσμο και τις προσδοκίες του, κατέληξε.



Η 6η Μαΐου, είπε, του 2010 ήταν η ημέρα ψήφισης του Μνημονίου

Η 6η Μαΐου 2012, θα είναι η ημέρα νίκης για την αλλαγή του.

Με τη φράση καλό αγώνα, αρχίζουμε αυτή τη στιγμή, έκλεισε ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους στην ομιλία του. Ακολουθεί παρακάτω η ομιλία του.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΚΈΨΕΙΣ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ-

ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Φίλες-Φίλοι,

Αγαπητοί συμπατριώτες/συμπατριώτισσες  είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να σας υποδέχομαι στα εγκαίνια της πολύ  σύντομης προεκλογικής  εκστρατείας.

Εμείς, έτοιμοι από καιρό είχαμε φροντίσει να είμαστε κάθε στιγμή της ημέρας μαζί σας.

Ζήσαμε και ζούμε από κοντά τις δυσκολίες, τα αδιέξοδα, τους φόβους, τις αγωνίες σας, για την διεξαγωγή της καθημερινής ζωής, για το μέλλον των παιδιών μας. Συμμετείχαμε σε όλες τις καλόπιστες προσπάθειες των συλλογικών φορέων της περιοχής για να επιλύσουμε όλοι μαζί το μεγάλο έλλειμμα της πλούσιας κατά τ’ άλλα περιοχής μας και να διορθώσουμε χρόνιες αδράνειες, σχολιάζουσες δυνατότητες και μακάριους εφησυχασμούς ορισμένων, οι οποίοι είχαν εναποθέσει την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας στον αυτόματο πιλότο.



Προσπαθήσαμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα. Να εξεγείρουμε τις συνειδήσεις, να τους ενώσουμε όλους, από τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος μέχρι τους άρχοντες της αυτοδιοίκησης στη μάχη του συγκεκριμένου στόχου που επανειλημμένα προτείναμε.

Περιοδεύσαμε σε όλες τις κοινότητες και διαμερίσματα του νομού μας και αναπτύξαμε γόνιμο διάλογο με όλους. Αντικαταστήσαμε τον κομματισμό-φανατισμό με την διαλεκτική λογική. Με τον διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς.

Θέσαμε το γενικό συμφέρον υπεράνω όλων των άλλων αγαθών και τολμήσαμε να πούμε αλήθειες που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ‘’ταμπού’’.

Την προσπάθεια όμως όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής, αδρανοποίησε το αντιαναπτυξιακό – αντικοινωνικό και αντεθνικό μνημόνιο που επέβαλλαν οι δανειστές με την δουλική συμπεριφορά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Βλέποντας ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή το πολεμήσαμε με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις και ομιλίες μας. Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή συγκυρία και η εγχώρια κυβερνητική ανεπάρκεια και ανικανότητα  μας οδήγησαν στο δεύτερο μνημόνιο που αναγκάστηκε η παράταξη με κραδασμούς και απώλειες να υπογράψει, ώστε η χώρα να κρατηθεί όρθια. Το γεγονός όμως ότι κρατήσαμε τη χώρα ζωντανή με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ψήφιση του δεύτερου προγράμματος δεν σημαίνει ότι μια δυνατή Ν.Δ. δεν θα αγωνιστεί για να απεγκλωβιστεί η χώρα απ’ αυτόν τον ασφυκτικό βρόγχο και να ακολουθήσει τον εθνικό ενδεδειγμένο στόχο της αυτοδύναμης ανάπτυξης. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Η παράταξη και ο Πρόεδρος Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ έχουν σχέδιο, έχουν όραμα, έχουν προοπτική που υπερβαίνει τη λανθασμένη προοπτική του μνημονίου και οδηγεί στην υπέρβαση. ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Σ’ αυτήν την υπέρβαση σας καλώ να πορευθούμε όλοι μαζί και όσον αφορά τα τοπικά και όσον αφορά τα γενικότερα ζητήματα.

Θα αγωνιστούμε όλοι για να ανανεώσουμε το αναξιόπιστο και αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό, ώστε οι νέοι και ικανοί να αναλάβουν από θέσεις ισχύος την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

Αλλά θα κάνουμε και μεγάλη μάχη για να αλλάξει η κεντρική πολιτική σκηνή. Η χώρα δεν αντέχει άλλο σκληρότερο μνημόνιο, μεγαλύτερη δόση του δηλητηρίου που την καταστρέφει από αυτούς που ενώ ήταν στα κέντρα των αποφάσεων και συνέγραφαν τα μνημόνια, ύστερα δε, πρωταγωνίστησαν στην εφαρμογή του, τώρα προσποιούνται τους αμέτοχους, τους ανήξερους, τους ανεύθυνους .



Με αυτά τα λίγα λόγια σας καλωσορίζω στα λιτά εγκαίνια του εκλογικού μας γραφείου.

Η προεκλογική μας εκστρατεία θα διεξαχθεί με σεμνότητα, λιτότητα, σοβαρότητα και διαλεκτικά επιχειρήματα.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν επίδειξη δύναμης, υπερφίαλες αξιώσεις και πολλές δαπάνες. Ο λόγος θα δοθεί στο λαό και στους πολίτες που περιμένουν επί πολλές δεκαετίες λύσεις στα προβλήματά τους που τώρα με το καταστροφικό μνημόνιο έχουν επιδεινωθεί.

Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί για τη νίκη που σίγουρα θα έρθει το βράδυ της 6ης Μαΐου.

Και ας μη λησμονούμε ότι το πρώτο μνημόνιο που τόσα δεινά επισώρευσε στον τόπο δημοσιεύτηκε στα ΦΕΚ Α΄ της 6ης Μαΐου 2010.

Στην επερχόμενη 6η Μαΐου οι πολίτες θα πάρουν εκδίκηση.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ 

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΜΕ 

ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

ΜΑΖΙ

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ