20 Φεβ 2012

Δήμος Παγγαίου : νέο εξώδικο, νέες... "φουρτούνες"


Φωτιές ανάβει το εξώδικο τριών δημοτών του Παγγαίου κατά του δήμου μέσω του οποίου επιρρίπτονται ευθύνες στη διοίκηση του δήμου για το γεγονός πως η επιτροπή που συστάθηκε με στόχο τον χειρισμό των οικονομικών υποθέσεων που εκκρεμούν δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα οι εκκρεμότητες να παραμένουν και οι ιδιώτες να ζητούν επιτακτικά πλέον την αποπληρωμή τους από το δήμο.


Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία, από την οποία ο δήμος Παγγαίου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα σε οικονομικό επίπεδο αφού δεν είναι λίγες οι οφειλές των πρώην δήμων και ιδιαίτερα του πρώην δήμου Παγγαίου που ο νέος μεγάλος δήμος αποπληρώνει πλέον και μάλιστα με τόκο, αφού πολλές δικαστικές αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει.

Ένα νέο εξώδικο με ημερομηνία Φεβρουαρίου στο οποίο γίνεται αναφορά στην επιτροπή που ποτέ δε συνεδρίασε για το εν λόγω θέμα έφερε στο προσκήνιο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Σιμούδης.

Ο ίδιος δεν κρύβει την απογοήτευση του για το γεγονός πως η επιτροπή, της οποίας ήταν μέλος και παραιτήθηκε, δε συνεδρίασε ποτέ, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως ο δήμος θα πληρώσει ακριβά και πάλι την δική του αδιαφορία αυτή τη φορά…

«Ο δήμαρχος έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις διοικήσεις των πρώην δήμων για απαιτήσεις εργοληπτών και όχι μόνο, οι οποίοι μας πήγαν δικαστικά και πήραν λεφτά και μάλιστα με τόκο. Ενοχλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο επανειλημμένως από κάποιους απαιτητές επαγγελματίες που είχαν κάνει κάποιες παρεμβάσεις στην Δημοτική Ενότητα Παγγαίου και δυστυχώς φτάσαμε να μας κάνουν εξώδικο ενώ είχε δημιουργηθεί μια τριμελής επιτροπή διαπαραταξιακή για να συσκεφθούμε με τους απαιτητές και να δούμε τι μέλει γενέσθαι για τα εξώδικα στο δήμο» σημείωσε ο κ. Σιμούδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιτροπή είχε δημιουργηθεί σε Συμβούλιο του Ιουλίου αλλά δε συνεδρίασε ποτέ. Για το λόγο αυτό παραιτήθηκε και ο ίδιος και ο συνάδελφος του κ. Καζαντζόγλου ενώ ο ίδιος δηλώνει σίγουρος πως τώρα και άλλοι απαιτητές θα πάνε δικαστικά. «Αυτή η επιτροπή έγινε να καλέσει τους απαιτητές, να καταγράψει και να δούμε πως θα χειριστούμε τις περιπτώσεις αυτές. Μιλάμε για 20 περιπτώσεις που μπορεί να ξεπερνούν και το 1,5 εκ. ευρώ. Μπορεί και μερικές να είναι πλασματικές…» υποστηρίζει ο κ. Σιμούδης.

Αιχμές και για το Προεδρείο

Ο πρώην δήμαρχος πάντως εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ 7 ιδιαίτερα καυστικός και για την στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Τιμοσίδη, απέναντι στο αίτημα του να ενημερωθεί το Σώμα για το νέο εξώδικο, στο οποίο υπάρχει σαφής αναφορά και στην εν λόγω επιτροπή. «Το ζήτησα εγώ από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου να μου το δώσουν αντίγραφο. Απαίτησα από τον Πρόεδρο να διαβαστεί προς το Σώμα αλλά δυστυχώς ούτε αυτό έγινε.

Μου είπε πως έπρεπε να τον έχω ενημερώσει για να διαβαστεί προ της συνεδρίασης… Για όνομα του Θεού! Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου τον ενδιαφέρει το δίλεπτο που θα μιλήσει ο κάθε σύμβουλος και όχι η επίλυση των προβλημάτων.

Εδώ μιλάμε για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας του δήμου και τους ενδιαφέρει αν κάποιος ξεπεράσει το δίλεπτο της ομιλίας του…» είπε ο κ. Σιμούδης μη κρύβοντας την απογοήτευση του για την γενικότερη εικόνα που επικρατεί σήμερα στο δήμο Παγγαίου. «Μου είναι αδιανόητο προσωπικά, να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά και τέτοια λειτουργία στο δήμο Παγγαίου αυτή τη στιγμή.

Ένας συγκεντρωτισμός και μια νοοτροπία του 1980! Λυπάμαι πάρα πολύ…» δήλωσε.

Γιάννης ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ