10 Φεβ 2012

«Πόλη + Ζωή» : Η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την ΔΕΝΑΔ και την ΔΕΥΑΔ ήταν καταπέλτης για τους κ. Μαργαρίτη, Παπαεμμανουήλ και την παρέα τους

Ούτε το παραμικρό ίχνος  μεταμέλειας δείχνει να έχει η ηγεσία της παράταξης “Νέα Εποχή – Νέα Δράμα” για τον τρόπο που διοίκησε τις Δημοτικές επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια.  Η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την ΔΕΝΑΔ και την ΔΕΚΠΟΤΑ ήταν καταπέλτης για τους κ. Μαργαρίτη,  Παπαεμμανουήλ και την παρέα τους. Ταρακούνησε τους Δραμινούς αλλά όχι και τους πρώην διοικούντες επί  μία εικοσαετία του Δήμου Δράμας.


Η αλαζονική τους στάση για τα κοινά της πόλης συνεχίζεται ακόμη και τώρα, ένα χρόνο μετά την συντριβή τους στις Δημοτικές εκλογές. Είναι μάλλον δύσκολο να εξηγήσουν στους Δραμινούς πώς ενώ είχαν χρήματα για να πληρώνει ο Δημότης  τεράστια ποσά για τα κινητά τους τηλέφωνα,  την ίδια ώρα έλεγαν ότι δεν είχαν χρήματα για τους επαγγελματίες της πόλης που προμήθευαν τον Δήμο και  τους οποίους  τελικά φέσωσαν με μία οφειλή της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η σύγχυση που επικρατεί στους πρώην διοικούντες είναι  κατανοητή  διότι είναι πια αδύνατον να πείσουν τον πολίτη ότι δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του Δήμου και τους επαγγελματίες της πόλης. Την ίδια ώρα βέβαια,  ενέκριναν τεράστια  ποσά για τις αποζημιώσεις που έπαιρναν οι ίδιοι,  για τις μετακινήσεις τους εκτός έδρας και τους μισθούς τους.

Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους Δραμινούς αφού,  μόνο για την προβολή και την διαφήμιση τους διοχέτευσαν  750.000 ευρώ από τα ταμεία των επιχειρήσεων, κάνουν σήμερα ότι δεν καταλαβαίνουν…

Θεωρούν όσα έπραξαν εις βάρος των Δραμινών ως καλώς καμωμένα και παρά τις αποκαλύψεις της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, συνεχίζουν αμετανόητοι να πορεύονται σε ένα μοναχικό και  ηθικά καταδικασμένο δρόμο, αρνούμενοι να συναινέσουν στη διερεύνηση  όλων των ζητημάτων που δημιούργησαν.

Μετά την σωρεία των αποκαλύψεων για τον βίο και την πολιτεία των πρώην διοικούντων  θα περίμενε κανείς  να   δείξουν τουλάχιστον  μεταμέλεια και να ζητήσουν συγνώμη από τους συμπολίτες μας. Θα ήταν χρήσιμο να το κάνουν ακόμη και σήμερα. Έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων. Ας  δείξουν έστω ένα ελάχιστο επίπεδο σεβασμού προς τους συνδημότες μας σε βάρος των οποίων διαχειρίστηκαν σπάταλα τον Δήμο Δράμας.

Αίσθημα όμως προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ. Τερζή ο οποίος ως υποτίθεται «αντικειμενικός» και «ουδέτερος» (εδώ πραγματικά γελάμε) ζήτησε την απόδοση μόνο πολιτικών ευθυνών και παρότρυνε το σώμα να προχωρήσει σε πολιτική συγκάλυψη. Προφανώς ενοχλήθηκε που οι συνοδοιπόροι του είναι υπόλογοι για σωρεία ζητημάτων αδιαφανούς διοίκησης.

Η παράταξη «Πόλη + Ζωή» ως νέα Δημοτική Αρχή έχει λάβει σαφή εντολή από τους Δραμινούς, που άλλωστε αποτελεί και επιτακτική απαίτηση και του συνόλου της Ελληνικής Κοινωνίας να μην προχωρήσει σε συγκάλυψη. Με βάση αυτά που διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους απαιτείται διαλεύκανση των υποθέσεων. Καθήκον μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας με πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.