21 Φεβ 2012

Πρόβλημα με τη χορηγία του γηπέδου της Δόξας Δράμας


Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Κέρκυρα, όπως ήταν αναμενόμενο έκοψε απότομα τα "φτερά" των παικτών της Δόξας, οι οποίοι, μετά τα δύο τρίποντα επί του Παναιτωλικού, έβλεπαν το όνειρο της παραμονής να ζωντανεύει ξανά. 

Ωστόσο το όνειρο αυτό… βούλιαξε στο νησί της Κέρκυρας και πλέον οι ελπίδες παραμονής σχεδόν μηδενίστηκαν.


Ο Μάκης Κατσαβάκης, θέλοντας να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τους έδωσε διήμερο ρεπό και το επόμενο ραντεβού για προπόνηση είναι το μεσημέρι της Τετάρτης (22/02).

Η αναστολή της 23ης αγωνιστικής θα βοηθήσει στην αποθεραπεία των τραυματιών οι οποίοι ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορέσουν να αποθεραπευτούν. Ο Ουέλινγκτον θα ξεκινήσει τρέξιμο, ενώ ο Αμπουμπακάρι ανεβάζει στροφές. Ο Παπαδόπουλος αναμένεται να μπει αυτή την εβδομάδα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ αντίθετα ο Σοϊλέδης θα συνεχίσει το πρόγραμμα θεραπείας του.

"Κολλάει" η χορηγία για το γήπεδο

Μόνο καλά δεν είναι τα νέα σε ότι έχει να κάνει με το κονδύλι της χρηματοδότησης των έργων του γηπέδου της Δόξας. Προηγήθηκε η προσπάθεια του βουλευτή του νομού Χρήστου Αηδόνη, να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του ποσοστού που συμφωνήθηκε από πλευράς ΟΠΑΠ, που μαζί με τις χορηγίες των δύο επιφανών οικογενειών της Δράμας θα κάλυπταν σχεδόν ένα ποσοστό κοντά στο 80% της προϋπολογισμένης δαπάνης.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα που υπάρχει αφορά το υπόλοιπο 20% και πιο συγκεκριμένα το ποσοστό συμμετοχής από την πλευρά της Super League. Μπορεί με μια πρώτη ανάγνωση το νούμερο αυτό να φαντάζει αναλογικά μικρό, όμως στην πραγματικότητα είναι εξίσου σημαντική η εξασφάλιση του σε ότι αφορά την πραγματοποίηση του πολυπόθητου έργου.

Mετά την κίνηση Αηδόνη και την εξασφάλιση του κονδυλίου του ΟΠΑΠ, επόμενο βήμα ήταν η χορηγία της διοργανώτριας αρχής για την οποία υπήρχε αισιοδοξία ότι ήταν εξασφαλισμένη. 

Μετά την επικοινωνία με τον Μιχάλη Αναγνώστου, που αντικαθιστά τον προκάτοχο του Πατρίκ Κομνηνό, όλοι κατάλαβαν πως το θέμα της χορηγίας μπαίνει για τα καλά στο ψυγείο, με τον ίδιο να δηλώνει στο sportdrama.gr

"Ποια λεφτά μιλάμε; Εδώ δεν έχουμε πάρει εμείς -η Super League- τα λεφτά μας από τον ΟΠΑΠ. Πώς να δώσουμε; Μεθαύριο θα συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο του ΟΠΑΠ και δεν ξέρουμε τι τελικά θα αποφασιστεί…"