Η ανεπάρκεια της «διοίκησης» Γιαννακίδη στην περιφέρειά μας και η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών της Α.Μ.Θ. έχει ξεπεράσει κάθεπροηγούμενο.
Στις 24 / 1 / 2012, συνεδρίασε η Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα της περιφέρειας με μόνο δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς κανένααπολύτως κείμενο εισήγησης.
Στις 24 / 1 / 2012, συνεδρίασε η Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα της περιφέρειας με μόνο δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς κανένααπολύτως κείμενο εισήγησης.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας, οι οποίοι μετέχουν στην συγκεκριμένη επιτροπή και έχουν, σε αντίθεση με την διοίκηση, πλήρηγνώση αλλά και συναίσθηση των προβλημάτων του αγροτικού μας κόσμου, αναγκάστηκαν, μήπως και κινηθεί κάτι, να καταθέσουν γραπτά και ενυπόγραφα μία σειρά δώδεκα (12) επειγόντων θεμάτων που αφορούν την γεωργία και τον πρωτογενή τομέα.
Ζήτησαν, μάλιστα, να συγκληθεί, ξανά άμεσα η επιτροπή με τα θέματα αυτά και με ανάλογες εισηγήσειςώστε να ασχοληθεί επιτέλους η περιφέρεια Α.Μ.Θ. και να συνδράμει τους γεωργούς που αγωνίζονται όλο και με δυσκολότερες συνθήκες.
Τα θέματα που τέθηκαν είναι τα ακόλουθα:
1. Προώθηση υλοποίησης (και έγκρισης) των Σχεδίων Βελτίωσης που έχουν υποβάλλει οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Α.Μ.Θ.
2. Αντιμετώπιση προβλημάτων διαχείρισης Υδατικών Πόρων Α.Μ.Θ. – Πορεία εφαρμογής καν. 2000 / 60.
3. Αδειοδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων.
4. Προτάσεις για το ΕΣΠΑ για τις παράκτιες περιοχές της Α.Μ.Θ.
5. Φυτοπαθολογικά, εντομολογικά και φυτοϋγειονομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση νέων εχθρών-ασθενειών της παραγωγής στην περιφέρεια (ολοκληρωμένη διαχείριση, μέτρα, δυνατότητες αποζημιώσεων, ενημέρωση γεωργών, κλπ) με έμφαση, μεταξύ άλλων, στις περιπτώσεις του Synchytrium endobioticum στο Νευροκόπι, του εντόμου Metcalfa pruinosa στην πεδιάδα της Χρυσούπολης (ακτινίδια), το έντομο Diabrotica virgifera, στα δυτικά όρια της περιφέρειας (καλαμπόκι) και του εντόμου Euzophera bigella στις ελιές.
6. Εξελίξεις στην Κ.Α.Π. και επιπτώσεις στην γεωργία της Α.Μ.Θ.
7. Ενέργειες μετά την απόρριψη των προτάσεων της περιφέρειάς μας από το ΥΠΕΚΑ σχετικά με το Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών
8. Αντιμετώπιση προβλημάτων των κτηνοτρόφων.
9. Αντιμετώπιση προβλημάτων μη εξόφλησης οφειλών σε γεωργούς-κτηνοτρόφους από μεταποιητές και εμπόρους
10.Προβλήματα αδειοδοτήσεων μεταποιητικών μονάδων αγροτικών προϊόντων.
11.Πορεία Αναδασμών
12.Ενέργειες διόρθωσης προβλημάτων και αστοχιών από την βεβιασμένη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την διανομή γης σε νέους αγρότες (προβλήματα παραχώρησης βοσκοτόπων κλπ Ν. Ξάνθης)
Οι αρμόδιοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση και δεν είναι βέβαιο εαν στη διοίκηση της περιφέρειας συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις σε όχι μόνον επίκαιρα αλλά πιεστικά θέματαπου αφορούν τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και ευρύτερα όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα της Α.Μ.Θ.
Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ. Γ. Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η διοίκηση Γιαννακίδη δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι γίνεται γύρω της. Δυστυχώς και ο αγροτικός κόσμος υποφέρει, τα προβλήματα συσσωρεύονται. Η Περιφέρεια είναι απούσα. Η παράταξή μας τα αναδεικνύει και τα θέτει προς επίλυση. Δεν θέλουν να τα συζητήσουν, να ασχοληθούν, δεν μπορούν να τα επιλύσουν. Είναι ανεπάρκεια σε μια ακόμη διάσταση που εξαργυρώνεται σε βάρος της αγροτικής μας κοινωνίας. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη της παράταξής μας που συμμετέχουν στη Επιτροπή για την δουλειά που κάνουν και το ενδιαφέρον που δείχνουν.»
0 ΣΧΟΛΙΑ:
Δημοσίευση σχολίου