15 Δεκ 2011

Ημερίδα με θέμα «Σαλιγκαροτροφία: Παραγωγικά αποτελέσματα έτους 2011, προβλήματα και προοπτικές»

Για τα παραγωγικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, τα προβλήματα και τις δυνατότητες  της νέας επιχειρηματικής διάστασης που αποκτά η εκτροφή των σαλιγκαριών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο.  «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας, στη Δράμα.


Η ημερίδα με θέμα «Σαλιγκαροτροφία: Παραγωγικά αποτελέσματα έτους 2011, προβλήματα και προοπτικές» θα διεξαχθεί  την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις  09.30 π.μ., στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ) και θα είναι ανοικτή για όλους.

Η επαγγελματική εκτροφή σαλιγκαριών στην χώρα μας βρίσκεται ήδη (στη νέα της φάση) στον τρίτο χρόνο, οπότε μπορούμε να δώσουμε ένα στατιστικό, μικρό, ενδεικτικό δείγμα των αποτελε-σμάτων, που όμως θα πρέπει αυτό το δείγμα να μεγαλώσει και να γίνει επαναλήψιμο, για να μι-λήσουμε καθαρότερα για την βιωσιμότητα του κλάδου της σαλιγκαροτροφίας.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:

-Νικολαΐδης Αβραάμ, γεωπόνος και συγγραφέας του βιβλίου «Σαλιγκαροτροφία, το σαλιγκάρι και η εκτροφή του», εκδόσεις Αγρότυπος.

-Γκόγκας Αθανάσιος, επίσημος συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Σαλιγκαροτροφίας (ΕΛ.Ι.ΣΑ.) και εκπρόσωπος της εταιρίας  Snailfarming gr/escargots mediterranee.

-Μάλκας Δημήτριος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σαλιγκαροτρόφων Ελλάδας.

-Τσαπανίδης Ιωάννης, εκπρόσωπος της εταιρίας ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ.

-Εμμανουηλίδης Κώστας, εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας «ΑΦΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΑΕ».

Επίσης θα δοθεί λόγος και σε εκτροφείς σαλιγκαριών να καταθέσουν τις εμπειρίες τους.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗ-ΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.