21 Νοε 2011

Στην τελική ευθεία οι αποκρατικοποιήσεις και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μετοχές τους, που σήμερα κατέχει το Δημόσιο, μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.


Η μεταφορά στο ταμείο είναι χωρίς επιστροφή, καθώς δεν πρόκειται να επανέλθουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, κατ' απαίτηση της τρόικας.


Ιδιωτικοποιούνται μεταξύ άλλων, τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Αφορά το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, των δικαιωμάτων που αφορούν τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση όλων των κρατικών αεροδρομίων, των οποίων η οργάνωση, λειτουργία και διοίκηση ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία τους, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα ή κοντά στα κρατικά αυτά αεροδρόμια.

Στη Νότια Καβάλα, τα υφιστάμενα και μελλοντικά, περιουσιακής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, που απορρέουν από την από 23 Νοεμβρίου 1999 σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρίας ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ.

Ιδιωτικοποιούνται επίσης, τα σημαντικά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Νέα και Ειδήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, drama-tika.blogspot.com
Πηγή:inpost.gr