22 Νοε 2011

Κυριαζίδης Δημήτρης : Εκδόθηκε η κοινή Υπουργική απόφαση σε ό,τι αφορά την ένταξη και του ‘’Νομού’’ μας στις παραμεθόριες περιοχές ;


Προς Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ.κ. Βουλευτές του Νομού Δράμαςκ. Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκηςκ. Εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης της Αντιπεριφέρειας ‘’Περιφερειακή Αναγέννηση’’, κ.κ. Δημάρχους του Νομού, Πολιτικά Κόμματα, κ. Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, κ. Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ
  
Αξιότιμοι Άρχοντες του ‘’Νομού’’,
Ως κοινά διαπιστώνετε και αποδέχεσθε κατά περίπτωση αμέσως ή εμμέσως ‘’ο Νομός’’ και κατ’ επέκταση οι συμπατριώτες μας, έχουν 


οδηγηθεί σε αδιέξοδα αγροτικά, εργατικά, επαγγελματικά, επιχειρησιακά, εμπορικά κλπ.

Σε όλη αυτή τη δυσμενή κατάσταση ‘’έρχονται’’ να προστεθούν και δευτερογενείς παράγοντες που έχουν να κάνουν με την διαρκή υποβάθμιση του ‘’Νομού’’ μας, με την κατάργηση, απομάκρυνση και υποβάθμιση  Φορέων και Δημοσίων Υπηρεσιών.

Αξιότιμοι Άρχοντες,

Οφείλετε να παραδεχτείτε ότι κατά καιρούς ανακοινώσεις σας για εκκίνηση, έναρξη και κατασκευή έργων (π.χ. κεντρικών – περιφερειακών αξόνων κλπ) εξαντλούνται στο επικοινωνιακό επίπεδο.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και σκληρή, καθόσον:

- στους τέσσερις(4) νέους οι πέντε(5) είναι άνεργοι και δεν υπάρχει πλέον οικογένεια που να μην έχει άνεργο.

- Ο αγροτικός-κτηνοτροφικός κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι αγρότες-κτηνοτρόφοι είναι σε κατάσταση αλλοφροσύνης

- Ο εμπορικός και επιχειρηματικός  κόσμος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

Γι’ αυτό τον λόγο αξιότιμοι άρχοντες οφείλετε να κάνετε κάτι.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό έχετε εκλεγεί. 

Δύο και πλέον χρόνια, με επαναλαμβανόμενες επιστολές προς εσάς, με ανάλογο περιεχόμενο, σας παρεκάλεσα και σας παρακαλώ και πάλι ν’ αντιδράσετε και να προκαλέσετε ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στη Δράμα για όλα τα παραπάνω, με κύριο σύνθημα: ‘’ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ’’, καταρτίζοντας συνάμα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης και καλώντας το Δραμινό λαό σε πανδραμινή ετοιμότητα και κινητοποίηση, εφόσον τούτο απαιτηθεί.

Με εκτίμηση
Κυριαζίδης Δημήτρης

Υ.Γ.

Έχοντας τ’ ανωτέρω υπόψη θέλω να πιστεύω ότι διασφαλίσατε, ως δημοσιοποιήσατε, την ένταξη του ‘’Νομού’’ μας στις παραμεθόριες περιοχές. Ως γνωστό τέλος του μήνα θα τύχει εφαρμογής το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα, με αναδρομική εφαρμογή σε ό,τι αφορά τις μειώσεις από αρχές του τρέχοντος μήνα, αφού ήδη έχουν εκδοθεί οι εξουσιοδοτικές από τον Νόμο Υπουργικές αποφάσεις.

Το ερώτημα που γεννάται και παρακαλώ όπως δώσετε απάντηση είναι, αν εκδόθηκε η κοινή Υπουργική απόφαση σε ό,τι αφορά την ένταξη και του ‘’Νομού’’ μας στις παραμεθόριες περιοχές.