15 Νοε 2011

Κομοτηνή: Θωράκιση Σισμανόγλειου

Θωράκιση Σισνμανόγλειου τόνισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος, αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής θωράκισης του Νοσοκομείου, για το οποίο υπήρχε αρχικώς η ανακοίνωση ότι θα ξεκινούσε τον περασμένο Οκτώβρη. 

Από τον Απρίλιο του 2011 είχαμε  υποβάλλει μία πρότυπη πρόταση για την εξοικονόμηση ενέργειας -το περίφημο ΕΠΕΡΑ- στο ταμείο Συνοχής. Η πρόταση αυτή   εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, στις 24 Οκτωβρίου-λόγω κάποιων καθυστερήσεων- και είναι ύψους 1 εκ 730 χιλιάδων ευρώ. Θα αφορά την ενεργειακή θωράκιση του Νοσοκομείου, μέσω της θωράκισης του κελύφους -της οροφής, απ' όπου  καταγράφονται απώλειες θερμότητας της τάξης το 40-50% σε ένα  κτίριο- της σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο και της αντικατάστασης των κουφωμάτων του, σημείωσε ο κ. Χατζηνέστωρος. 

Επι πλέον πρόσθεσε ότι ξεκινά να λειτουργεί τμήμα Ανώδυνου τοκετού στην Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Πρόκειται για μία σειρά μαθημάτων που θα ξεκινά μετά τον 6ο μήνα, όπου η έγκυος γυναίκα θα εκπαιδεύεται  στο πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί την ώρα του τοκετού.Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια αίθουσα θα λειτουργεί και τμήμα θηλασμού. Επίσης ο κ. Χατζηνέστωρος συμπλήρωσε τις δράσεις του Νοσοκομείου και την προσπάθεια φθορίωσης των δοντιών των παιδιώντης Α-θμιας Εκπαίδευσης. 

Για δε το νέο Νοσοκομείο επιμένει ότι προχωρά, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Σισμανόγλειο σε δέκα μέρες αποκτά νέο οργανισμό. 

Τέλος, ανακοίνωσε ότι πλέον και τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ,-κέντρο κοινωνικής υποστήριξης ΑΜΕΑ ατό θα ενταχθούν στις μονάδες των νοσοκομείων και οσονούπω θα τοποθετηθεί εκεί ένας υποδιοικητής. Ο ίδιος προτίθεται να επισκεφθεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ροδόπης τις επόμενες μέρες.

Νέα και Ειδήσεις της Κομοτηνής, drama-tika.blogspot.com
Πηγή:ert.gr