28 Οκτ 2011

Τελετή απονομής Μακεδονικού Βραβείου 2011

Την Παρασκευή  28 Οκτωβρίου 2011,  ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, και  ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Δημοτικού  Ωδείου  της Δράμας,   θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του Μακεδονικού Βραβείου  2011.  Η απονομή του Βραβείου θα γίνει στον Καθηγητή του ΑΠΘ κύριο Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο.
Την εκδήλωση  θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος του ιδρύματος Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης. Θα  ακολουθήσει απόδοση τραγουδιών από την χορωδία του Δήμου Δράμας και την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας. 
Αμέσως μετά θα γίνει  αναφορά στο τιμώμενο πρόσωπο και προβολή υλικού σχετικά με το έργο του. Στην συνέχεια θα γίνει η βράβευση και θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ του κυρίου Αθανάσιου Κωνσταντόπουλου και των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου (ΙΜΑΒ) και τον Δήμο Δράμας.
Ο Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και σήμερα είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ, Συντονιστής και Διαχειριστής 45 και πλέον ερευνητικών έργων και εφευρέτης της τεχνολογίας HYDROSOL η οποία είναι παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και το νερό, χωρίς εκπομπές αερίου.