23 Σεπ 2011

Woyzeck, μια μουσική παράσταση δρόμου, από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ.


Στον χώρο απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών Δράμας, στο Δημοτικό Κήπο, το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φιλοξενεί τη μουσική παράσταση θεάτρου δρόμου Woyzeck, από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)

Ώρα έναρξης: 18.30

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πρόκειται για παράσταση βασισμένη στη μουσική του Tom Waits για την ομώνυμη παράσταση του Robert Wilson το 2002 (εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο Woyzeck του Georg Bϋchner), που παρουσιάζεται από τους φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας, σε συνεργασία με τους φοιτητές του μαθήματος «Εφαρμογές μουσικού θεάτρου», του Τμήματος Θεάτρου.
Ο Κώστας Βόμβολος, διδάσκων του μαθήματος «Εφαρμογές μουσικού θεάτρου», έχει αναλάβει τη μετάφραση-διασκευή των τραγουδιών της παράστασης, τα οποία ερμηνεύουν οι φοιτητές της κατεύθυνσης της υποκριτικής. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)

Οι φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας με υπεύθυνο τον καθηγητή Απόστολο Βέττα στο μάθημα «Σκηνογραφικός Σχεδιασμός: Ανάλυση» και την διδάσκουσα Ολυμπία Σιδερίδου στο μάθημα «Φροντιστηριακά Αντικείμενα» έχουν αναλάβει τη σκηνογραφική και ενδυματολογική μελέτη και επεξεργασία της παράστασης, καθώς και το σχεδιασμό – κατασκευή των αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)


34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
5ο digi2011
19-24 Σεπτεμβρίου 2011


Πηγή: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Drama-tika.blgospot.com, Φεστιβάλ Ταινιων Μικρού Μήκους Δράμας 2011