20 Σεπ 2011

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κου Χρήστου Αηδόνη στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας



Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κος Χρήστος Αηδόνης, παρεβρέθηκε σήμερα στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας όπου και μεταξύ άλλων έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Παλιοί και νέοι φίλοι του σινεμά καλησπέρα,


συναντιόμαστε κάθε χρόνο, στο φθινοπωρινό μας ραντεβού με την τέχνη του κινηματογράφου, στη Δράμα εδώ και 34 χρόνια.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι η λέξη “action”. Μήνυμα των καιρών, μήνυμα που μας προτρέπει στη δράση, την ενεργοποίηση και την ετοιμότητα. Η τέχνη είναι ένας τρόπος εναλλακτικής δράσης. Είναι η δημιουργική απάντηση στη δυσκολία του σήμερα. Και το σινεμά είναι η μορφή εκείνη των τεχνών που απεικονίζει την δράση με μαγεία. 

Ένας μεγάλος και καταξιωμένος φορέας όπως το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας,  αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας και σημείο έλξης για την τουριστική της προβολή και ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι προσπάθειές μας, λόγω των «Καλλικρατικών» αλλαγών στη τοπική αυτοδιοίκηση βρήκαν πρόσφορο έδαφος πριν λίγο καιρό και πετύχαμε τη διατήρηση της θεσμικής του αυτοτέλειας. Όπου η  Διεθνής καταξίωση,  το κύρος και η σημαντικότητα του θεσμού για την ανάπτυξή της τοπικής οικονομίας, αναγνωρίστηκε και διοικητικά.

Το βασικό μας επιχείρημα ήταν η αναγνωρισμένη και πολυετής δράση του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. mΈτσι σήμερα «ανοίγουμε» το φετινό φεστιβάλ της Δράμας, ανέπαφο από τις τρέχουσες εξελίξεις.  Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε χρόνο, την ευκαιρία στους δημιουργούς και στο «έμπειρο» πια Δραμινό κοινό την φρέσκια κινηματογραφική σοδειά.

Στο πνεύμα αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε στη γιορτή του κινηματογράφου. Αποδεικνύουμε πως η χώρα μας έχει, και τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό να παράξει πολιτιστικά προϊόντα, διεθνούς κύρους και πως με τις κατάλληλες ενέργειες είναι δυνατόν να αποφέρουν έσοδα, με σταθερή περιοδικότητα, για τις τοπικές κοινωνίες ακόμη και σε στιγμές μεγάλης ύφεσης.

Τα συγχαρητήρια μου σε όσους συνέβαλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συμβάλλουν και σήμερα στην ανάδειξη, στήριξη και διοργάνωση του Φεστιβάλ της Δράμας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο φετινό φεστιβάλ και καλή διαμονή στην πόλη  του κινηματογράφου.»