5 Απρ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΙΒ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της ΙΒ’ Μαθητιάδας που γίνεται στην Πρώτη Σερρών, θα διεξαχθεί «Λαμπαδηδρομία» στις 12 Απριλίου 2016 με συμμετοχή των Γυμνασίων της πόλης.


Άφιξη της Φλόγας στις 10.30π.μ. με αυτοκίνητο της οργανωτικής επιτροπής της μαθητιάδας στη νότια είσοδο της πόλης από Καβάλα και με συνοδεία περιπολικού θα καταλήξει μπροστά στο κτήριο του Διοικητηρίου. Εκεί υπό τους ήχους της Μπάντας του Μουσικού σχολείου θα γίνει στις 11.00π.μ. το άναμμα της Δάδας του πρώτου λαμπαδηδρόμου μαθητή και η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας.

Κατάληξη της λαμπαδηδρομίας και άναμμα του βωμού στην κεντρική πλατεία της Δράμας στις 12.00π.μ.

Όταν η Φλόγα θα προσεγγίζει την πλατεία και μέχρι να φτάσει στο βωμό, θα ακουστεί η Μπάντα του Μουσικού σχολείου. Κατά το άναμμα του βωμού θα ακουστεί από μαθήτρια του σχολείου, συνοδεία οργάνων, ο Ολυμπιακός Ύμνος.

Θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, ο Δ/ντης της Δ.Δ.Ε.Δράμας και ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της μαθητιάδας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος με:

- Έντεχνο σύνολο με διδασκαλία Νίκου Γιαμαλή και τραγούδια Μ.Θεοδωράκη,
Big Band σε διδασκαλία Λεωνίδα Βλάχου και ακούσματα τζαζ και λάτιν,
- Τραγούδια Μακεδονίας (3) από Γκάιντα–Λύρα Μακεδονίας–Νταχαρέ και Καβάλι,
- Τραγούδια Πόντου (3) με παράλληλο χορευτικό σχήμα από μαθητές του σχολείου.
Λήξη της εκδήλωσης στις 13.00, σβήσιμο του βωμού και μεταφορά της Φλόγας από την οργανωτική επιτροπή εκτός Νομού.

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας η Φλόγα θα οδηγηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Κραχτίδη και εκεί θα γίνει η τελετή Αφής της Φλόγας και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό σχολείο).




Ο Δ//ΝΤ ΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΡ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΙΟΥΛΑΝΗΣ