28 Μαρ 2016

Ένα κύπελλο και πέντε μετάλλια για τη Δράμα στο Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι!

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2016, το οποίο αποτελεί την προκριματική (ημιτελική) φάση για τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, στο ξενοδοχείο Elisso Xenia στην Ξάνθη.


Εξαιρετική πορεία πραγματοποίησε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας που συμμετείχε και φέτος στα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα. Η τελική συγκομιδή για τους δραμινούς σκακιστές ήταν ένα κύπελλο (στην πιο δύσκολη μάλιστα κατηγορία του πρωταθλήματος), τέσσερα αργυρά κι ένα πρώτο κορίτσι. Στην ανώτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, αυτή των Λυκείων, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χριστοφορίδης Βασίλειος πετυχαίνοντας το εντυπωσιακό 6,5/7 (6 νίκες, 1 ισοπαλία), ξεκινώντας μάλιστα στην τέταρτη θέση της αρχικής κατάταξης. Κατέκτησε έτσι επάξια την πρώτη θέση καθώς και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Στην Γ' Γυμνασίου τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λεϊλόγλου Νικόλαος συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς σε 7 αγώνες και τερματίζοντας σε ισοβαθμία με τον πρώτο. Δυστυχώς, ύστερα από την άρση της ισοβαθμίας με τα ειδικά κριτήρια, υστέρησε του αντιπάλου του κατά μόλις μισό buchholz (το σύνολο των πόντων των αντιπάλων), ενώ η μεταξύ τους αναμέτρηση είχε κριθεί ισόπαλη. Στην ΣΤ' Δημοτικού, την 7η θέση στη γενική κατάταξη και τη θέση του πρώτου κοριτσιού κατέλαβε η Γκαρμπούνη Ευφημία-Πολύμνια με 4.5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Στην Ε' Δημοτικού, ξεκινώντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ο Καζάκος Μάρκος κατέλαβε τη δεύτερη θέση μόλις μισό βαθμό πίσω από τον πρώτο. Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός παίκτης του συλλόγου μας έχει κατακτήσει το περιφερειακό πρωτάθλημα τις δύο προηγούμενες χρονιές, και συνεχίζει να φέρνει διακρίσεις για την πόλη της Δράμας, με τελευταία αυτή της δεύτερης θέσης στο διεθνές τουρνουά "Βαρδάρης 2016". Στην Γ' Δημοτικού, ο Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ ολοκλήρωσε την προσπάθεια του καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, όπως και ο Σαχινίδης Σταύρος στη Β' Δημοτικού (5.5 και 6 βαθμοί αντίστοιχα). Να αναφέρουμε ακόμα ότι υπήρξαν και άλλοι δραμινοί αθλητές με ιδιαίτερα υψηλά "πλασαρίσματα" στις τελικές κατατάξεις.

Ακολουθεί παρακάτω η τελική κατάταξη όλων των δραμινών αθλητών ανά τάξη:

Νήπια:
Καραγιαννίδης Απόστολος - 12ος

Α' Δημοτικού:
Μενζιλτζίδης Χριστόφορος - 4ος (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Σπανδωνίδης Βασίλειος - 14ος
Σαββίδης Χρήστος - 17ος

Β' Δημοτικού:
Σαχινίδης Σταύρος - 2ος (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Πασχαλίδης Θεόδωρος - 11ος
Σαλπιγκτιδης Γεωργιος- 20ος
Σαχτιανή Ευγενία - 31η

Γ' Δημοτικού:
Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ - 2ος (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Πάππος Αθανάσιος - 10ος

Δ' Δημοτικού:
Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα - 9η
Χατζηαθανασιάδης Κωνσταντίνος - 15ος
Πανταζίδης Στέφανος - 24ος
Πασχαλίδης Βασίλειος - 26ος
Ελευθεριάδης Γεώργιος - 32ος

Ε' Δημοτικού:
Καζάκος Μάρκος - 2ος (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Θεολογίδης Πέτρος - 11ος (Γαλαξιας Δραμας)
Αβρααμ Ηλιας- 16ος
Τουτούνη Μυρτώ - 25η

ΣΤ' Δημοτικού:
Γκαρμπούνη Ευφημία-Πολύμνια - 7η (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Μπερπερίδης Σωκράτης - 11ος
Λαζαρίδης Σωκράτης - 29ος

Α' Γυμνασίου:
Κυριακίδου Χρυσούλα - 6η
Σαχινίδης Κωνσταντίνος - 10ος
Κουγιουμτζής Ιορδάνης - 15ος
Γεωργιάδης Δαβίδ - 18ος
Τουτουνη Κελλυ -19η

Γ' Γυμνασίου:
Λεϊλόγλου Νικόλαος - 2ος (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)
Γκαρμπούνης Αλέξιος - 10ος
Αϊτινίδου Ευαγγελία - 14η

Λύκεια:

Χριστοφορίδης Βασίλειος - 1ος (πρόκριση για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)

Από πλευράς μας, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι σκοπός είναι πάνω απ' όλα η διασκέδαση των παιδιών, ειδικά σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις και θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όχι μόνο τους νικητές, αλλά όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους γονείς και συνοδούς που πέρασαν ολόκληρη τη μέρα τους στη βροχερή Ξάνθη. Ακόμα, ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές, στον Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης Xanthi Chess Club, στην ΕΣΣΑΜΘ, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η πολύ μεγάλη διοργάνωση, με 271 συνολικά συμμετοχές!

Σημ.: Υπενθυμίζουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν φέτος στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Athos Palace το διάστημα 24-26 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων). Όλοι όσοι πρόκειται να συμμετέχουν πρέπει να το δηλώσουν στον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Δεμιρτζόγλου Χρήστο είτε τηλεφωνικά είτε στα γραφεία του συλλόγου.

Πληροφορίες για το Σκάκι στη Δράμα υπάρχουν στις σελίδες